Omorâtă de maidanezi adoptaţi?

Omorâtă de maidanezi adoptaţi?

O femeie a fost găsită ieri fără suflare în zona Colentina-Obor. Pe corpul ei erau mai multe muşcături de câine. Potrivit ASPA, maidanezii capturaţi în zonă sunt în responsabilitatea unui ONG şi a unei persoane fizice.

Caz şocant în Capitală. Ieri dimineaţă, din zona Colentina-Bucur Obor, a fost ridicat corpul neînsufleţit al unei femei, acesta fiind transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", pentru efectuarea autopsiei. "Vom putea stabili cu certitudine cauza morţii după efectuarea necropsiei. Femeia a fost găsită într-un parc din zona Colentina- Obor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, subinspector Bogdan Ghebaur. Surse din poliţie au precizat că femeia găsită moartă avea urme de muşcături de câine. Cert este că maidanezii care au fost ieri găsiţi la faţa locului, şapte la număr, au fost capturaţi de Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), ei fiind identificaţi: unul dintre câini era adoptat de o persoană fizică, doi erau în responsabilitatea Asociaţiei Cuţu-Cuţu, trei câini erau micro-cipaţi de Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2, iar unul, aparent bolnav şi orb, nu figurează în nicio evidenţă. Potrivit datelor obţinute de EVZ, Asociaţia Cuţu Cuţu este reprezentată, în aceste documente de adopţie, şi de Lavinia Nica. Este vorba de aceeaşi persoană care a luat în în îngrijire maidanezi, în numele Asociaţiei "Caleidoscop", în tragicul caz al lui Ionuţ Anghel, băiatul de 4 ani ucis de mai mulţi maidanezi adoptaţi. Mai mult, unul dintre comunitarii capturaţi figurează ca fiind adoptat de o anume Raluca Pahomi, în responsabilitatea căreia ar intra 110 câini, în 3 ani. ASPA a mai precizat că, în ultimele şase luni, a fost solicitată de patru ori să intervină în vecinătatea zonei în care s-a produs incidentul. Cert este că toate documentele sunt pregătite pentru a fi puse la dipoziţia Poliţiei care investighează cazul. Conform legii 258/2013, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

10.000 de maidanezi au fost capturaţi De şase luni, ASPA lucrează cu 15 echipe pentru capturarea animalelor. În această perioadă, a primit, în medie, 800 de sesizări pe lună şi a ridicat toţi câinii reclamaţi: 10.000. Peste 6.000 dintre aceştia au fost adoptaţi, iar în cele trei adăposturi (Mihăileşti, Pallady, Bragadiru) se mai află circa 2.000 de câini. În ceea ce priveşte eutanasierile, ele au demarat pe 17 februarie 2014, până acum fiind eutanasiaţi 2.000 de câini. Tot acum şase luni s-a pus la dispoziţia publicului un număr de telefon pentru reclamaţii: 021/9844.

În ultimele şase luni, ASPA a fost solicitată de patru ori să intervină în vecinătatea zonei în care s-a produs incidentul

Ne puteți urmări și pe Google News