Omenirea, obligată să dea timpul înapoi

Omenirea, obligată să dea timpul înapoi

Întoarcerea la un nivel de dioxid de carbon din epoca preindustială ar putea fi singura cale de a împiedica impactul încălzirii globale.

Oamenii de ştiinţă ar putea fi obligaţi să întoarcă timpul înapoi şi să cureţe atmosfera de tot dioxidul de carbon produs de om pentru a preveni  cele mai nocive efecte ale încălzirii globale, a spus un cercetător specializat în problemele de mediu, citat de The Guardian.

Profesorul John Schellnhuber, director al Institutului pentru Cercetarea Impactului asupra Climei din Potsdam, Germania, a declarat că numai o întoarcere la un nivel preindustrial de CO2 ar fi suficient pentru a garanta un viitor sigur pentru planetă.

El a mai spus că încercările prezente de a încetini creşterea emisiilor şi de a stabiliza nivelul de carbon sunt insuficiente, şi că s-ar putea să trebuiască să găsim metode de a scoate dioxidul de carbon din aer.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Trebuie să începem să luăm în calcul posibilitatea că s-ar putea să nu fie suficient să stabilizăm nivelul de carbon. Ar trebui să nu excludem că s-ar putea să fie necesar să le reducem din nou", a spus Schellnhuber pentru The Guardian.

Guvernele lumii încearcă în prezent să ajungă la o înţelegere care să stabilizeze emisiile de carbon, într-un efort de a limita temperaturile globale la numai 2C peste cele din epoca preindustrială.

"Este un compromis între ambiţie şi fezabilitate. O creştere de 2C ar putea evita unele dintre dezastrele de mediu, dar este totuşi doar un compromis", a spus Schellnhuber.

Cercetătorul a denumit planul său de a capta emisiile din aer "o idea îndrăzneaţă care pare foarte disperată".

În prezent însă, mai mulţi oameni de ştiinţă de la Columbia University, din SUA lucrează la un dispozitiv care să cureţe dioxidul de carbon din aer .