Evenimentul Zilei > Monden > Olimpiada „de criză” la TVR
Olimpiada „de criză” la TVR

Olimpiada „de criză” la TVR

Timp de două săptămâni, românii vor urmări evoluția a 100 de sportivi. Pe perioada Jocurilor Olimpice, Telejurnalul TVR își va schimba ora de difuzare, dar n-a mai trimis atâtea echipe cum o făcea în anii trecuți

Echipa TVR reuneşte 17 voci care vor comenta cel mai impresionant spectacol sportiv al planetei, Olimpiada de la Rio. Televiziunea publică nu a definitivat încă numele celor care vor pleca în Brazilia, dar se știe că vor fi peste 600 de ore de transmisie, iar la fața locului se vor afla doar opt jurnaliști, de trei ori mai puțini decât au fost la Londra, acum patru ani, când au fost doar 400 de ore de transmisie. Deocamdată singurul jurnalist care a confirmat e Dragoș Bocanaciu. „Eu voi transmite de la judo și atletism. Câte 6-7 ore de transmisie la judo și în jur de 8-10 ore la atletism”, a explicat jurnalistul TVR. „Ne bucurăm însă că s-a rezolvat și vom avea oameni acolo”, a adăugat el. De ceilalți nu se știe nimic.


FOTO: Până la debutul competiției, TVR transmite înaintea Telejurnalului de ora 20.00 emisiuni dedicate Jocurilor Olimpice, materiale de prezentare a sporturilor, prezentate de gimnasta Monica Roșu100 de români ne reprezintă la Rio

Bătălia pentru medaliile olimpice se va desfășura între 5 și 21 august, în 32 de locaţii din Rio de Janeiro, plus alte cinci oraşe care vor găzdui partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador şi São Paulo. TVR va transmite toate probele din cadrul JO Rio 2016 la care iau parte sportivi români şi cele mai importante competiţii ale evenimentului. România este reprezentată la JO Rio 2016 la 15 sporturi. Conform Comitetului Olimpic Român, România va fi reprezentată de 100 de sportivi.


FOTO: Uma ThurmanPe perioada JO Rio 2016, începând cu 6 august, Telejurnalul TVR îşi schimbă ora de difuzare. Astfel, principalul Telejurnal al zilei va fi transmis la TVR 1 în direct de la ora 19.00, iar Telejurnalul de prânz va începe în fiecare zi la ora 13.00.


Vocea actriței Maia Morgenstern (foto) se aude la TVR, în patru spoturi TV, parte a campaniei „Împreună putem schimba lumea”, lansată de Comitetul Olimpic Internațional. Uma Thurman şi Juliette Binoche pun voci pe variantele internaţionale ale spoturilor. „Împreună putem schimba lumea” este mesajul pe care îl transmite actriţa Maia Morgenstern românilor şi totodată titlul campaniei Comitetului Olimpic Internaţional (IOC), menită să arate forţa mişcării olimpice de a crea o lume mai bună, prin sport. În variantele originale, acelaşi mesaj a fost înregistrat cu vocile a patru celebrităţi mondiale – actriţele Uma Thurman (în limba engleză), Juliette Binoche (în franceză), Paz Vega (spaniolă) şi Taís Araújo (portugheză). Cele patru spoturi realizate în cadrul campaniei – ”Together”, ”Counting Stars”, ”Respect” ”Breath” – conţin imagini emoţionante, mesaje puternice, fi ecare ţară participantă având posibilitatea de le traduce şi adapta în propria limbă.


FOTO:Juliette Binoche