Evenimentul Zilei > Actualitate > „Olimpiada de bătut unguri” l-a costat scump. Amenda penală pe care trebuie s-o plătească organizatorul
„Olimpiada de bătut unguri” l-a costat scump. Amenda penală pe care trebuie s-o plătească organizatorul

„Olimpiada de bătut unguri” l-a costat scump. Amenda penală pe care trebuie s-o plătească organizatorul

„Olimpiada de bătut unguri” l-a costat scump pe un student care a organizat un eveniment pe Facebook, ca replică la un clip în care o vânzătoare maghiară părea că refuză să-l servească pe un român.

„Olimpiada de bătut unguri” l-a costat scump. Un student hunedorean a primit o condamnare la o amendă penală de 2.000 de lei. Judecătorii l-au găsit vinovat după ce a organizat, pe Facebook, un eveniment intitulat „Olimpiada de bătut unguri”.

S-a întâmplat în anul 2017, după „Scandalul micilor” de la Odorheiu Secuiesc. „Scandalul micilor” a fost declanșat de un român, la un market din orașul Odorheiu Secuiesc, în vara anului 2017. Pe 31 august, de Ziua Limbii Române, el a mers să cumpere mici la un chioșc unde servea o vânzătoare de origine maghiară. El a susținut, ulterior, într-o postare, că vânzătoarea l-ar fi refuzat pe motiv că vorbea limba română. Postarea a stârnit un scandal imens și un  val de isterie pe rețelele de socializare.

Scandalul micilor de la Odorheiu Secuiesc a fost cercetat și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). În urma examinării circumstanțelor autoritatea a decis că fapta prezentată în filmare nu reprezintă un act de discriminare.

„Olimpiada de bătut unguri” l-a costat scump

În urma acestei postări, un student din județul Hunedoara, a creat un eveniment pe Facebook intitulat „Olimpiada de bătut unguri”. Acesta era programat să se desfășoare pe 11 și 12 septembrie 2017, la același market din Odorheiu Secuiesc.

Tânărul îi îndemna pe participanți la violență fizică împotriva ungurilor. Aproximativ 4.800 de persoane și-au anunțat intenția de a participa la eveniment, iar alte 7.600 s-au declarat interesate. De asemenea, anunțul inițial a fost distribuit de 750 de ori în rețeaua Facebook.


Ce a păţit vânzătoarea maghiară care a refuzat să servească un român? Lecţie de PR din partea retailerului. REACŢII PRO și CONTRA


Tânărul și-a recunoscut vina

Evenimentul a atras atenția unui ONG din județul Brașov care a formulat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș. Procurorii au demarat o anchetă, iar studentul a fost trimis în judecată. Instanța a decis că evenimentul avea un „caracter neverosimil”.

În timpul cercetărilor și ulterior în fața instanței, tânărul din Hunedoara și-a recunoscut faptele. El a solicitat să fie judecat în procedură simplificată, a acordului de recunoaștere.

Judecătoria Făgăraș a decis condamnarea sa la o amendă penală de 2.000 de lei. Aceasta se poate transforma în zile de închisoare în cazul în care nu este achitată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

Citește și: 

Oficial! Acum se ştie ADEVĂRUL DESPRE CAZUL ODORHEIU! În ciuda primelor impresii FAPTELE SUNT ALTELE. News alert!

Scandalul de la Odorheiu Secuiesc. REACȚIE de MILIOANE de LIKE-uri din partea unui MAGHIAR – VIDEO