Evenimentul ZileiPoliticaOlguţa Vasilescu: Justiţia va reveni la „acea perioadă” cu actualul ministru al Justiţiei

Olguţa Vasilescu: Justiţia va reveni la „acea perioadă” cu actualul ministru al Justiţiei

Olguţa Vasilescu: Justiţia va reveni la „acea perioadă” cu actualul ministru al Justiţiei
Olguţa Vasilescu spune că, în mandatul de ministru al lui Stelian Ion, Justiția va reveni la „acea perioadă” și promite că PSD se va lupta să nu se întâmple așa ceva.
Olguţa Vasilescu: Justiţia va reveni la „acea perioadă”. Fost ministru PSD, Olguța Vasilescu a fost întrebată despre situaţia actuală din Justiţie şi cum vede viitorul. În opinia primarului din Craiova „justiţia va reveni la acea perioadă cu actualul ministru al Justiţiei.  Iar  PSD va lupta să nu se întâmple aşa ceva. PSD este obligat să facă opoziţie”.
Cu privire la desfiinţarea SIIJ aşa cum a anunţat actualul ministru USR, şi ce se va întâmpla dacă se va reveni la interceptări cu ajutorul Serciciului de Informaţii, despre achitări, despre abuzuri, Olguţa Vasilescu este convinsă „că se vor relua abuzurile şi că vor lupta aşa cum au făcut-o de fiecare dată, adică Partidul Social Democrat”.
Întrebată despre agitaţia din PSD cu privire la întoarcerea lui Robert Negoiţă şi că Gabriela Firea se opune vehement, Olguţa Vasilescu a declarat: 
„N-o văd nicicum deocamdată, nu a fost dicutată o astfel de sitaţie. Robert Negoiţă este un primar bun, dar mi-e greu să cred că poate să se întoarcă în Partidul Social Democrat peste noapte în condiţiile în care, să nu uităm, Gabriela Firea a pierdut alegerile la Primăria Generală a Capitalei şi din cauza faptului că unul dinntre cei mai importanţi primari de sectoare din PSD a dezertat  în această campanie electorală”.

„Din punctul meu de vedere este un primar bun, dar nu este momentul potrivit ca să se întoarcă în PSD. Rănile sunt încă deschise”

Legat de Guvernul Cîţu, a fost întrebată dacă este oportun să se depună o moţiune de cenzură. Olguţa Vasilescu a spus tranşant: „PSD este obligat să facă opoziţie. Este obligat să vină cu soluţii, să vină cu un buget alternativ tocmai ca să le arătăm oamenilor că nu i-am minţit, nici când am fost la guvenrane şi am crecut pensiile matematic cum scria în programul de guvernare şi ne-am asumat. Acelaşi lucru am fi făcut şi dacă am fi rămas la guvernare. Trebuie să le arătăm oamenilor că există şi alte soluţii”, a concluzionat Olguţa Vasilescu.
Olguţa Vasilescu, a vorbit și despre procesul de recalculare a pensiilor. În opinia sa, recalcularea trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020.
„Guvernarea liberală trebuia să recalculeze 3 milioane de pensii. Nu a recalculat nici măcar una. De ce?” , a întrebat fostul ministul al Muncii.
„În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare”,  a spus Olguţ Vasilescu.

„Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei”.

„Punctul de pensie ar fi trebuit să crească la valoarea de 1.775 lei, corespunzător unei majorări de 40%, în 2020. În 2021, punctul de pensie trebuia să fie 1.875 de lei”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Accesează: