Ofiţerul care a stricat emisiunea lui Mihai Gâdea: "Am fost instigat să scandez împotriva preşedintelui"

Ofiţerul care a stricat emisiunea lui Mihai Gâdea: "Am fost instigat să scandez împotriva preşedintelui"

Alexandru Gheorghe a venit aseară la mitingul din Piaţa Universităţii. Îmbrăcat în uniforma Armatei Române, el a declarat că protestează pentru că "omul de bun simţ, muncitor, e batjocorit în ultimul hal" şi "deasupra lui s-au ridicat nulităţile absolute".

Antena 3 atâta aştepta. La microfonul acestei televiziuni, protestatarul a spus că este locotenent, are 27 de ani şi este ofiţer activ de 3 ani. În prezent, lucrează la o unitate militară din Câmpia Turzii, la structura de protecţia a documentelor clasificate, pe o funcţie asimilată gradului de maior.

"Un grup de ofiţeri din armata română m-a ales pe mine să le reprezint nemulţumirile. Ei au familii, credite, obligaţii... Asta am simţit că trebuie să fac eu ca om, ca român, ca ofiţer", susţinea acesta.

Invitat la Antena 3, Alexandru Gheorghe a fost prezentat de Mihai Gâdea ca un erou.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai, că, spre uimirea realizatorului, locotenentul a stricat emisiunea lui Gâdea. Întrebat ce părere are despre Traian Băsescu, ofiţerul a răspuns: "Nu am treabă cu dl preşedinte, încă este comandantul meu legal". Şi Alexandru Gheorghe nu s-a oprit aici: "S-a încercat deturnarea gestului meu. Am fost instigat să vorbesc de rău preşedintele ţării, dar n-am făcut asta şi n-am s-o fac. Gestul meu e unul sincer!" Ofiţerul n-a vrut să dea detalii despre identitatea instigatorului.  El a mai declarat că a venit cu trenul în Bucuresti și că nu a dezertat din Armată: "Am vrut sa transmit mesajul românilor că încă mai există ofițeri dispuși să riște totul pentru țară, în conformitate cu jurământul depus”. Alexandru Gheorghe a mai spus că nu a fost contactat de niciun superior: ” Telefoanele fiindu-mi ascultate, le-am dezactivat, le-am scos cartela, tot Am încălcat un pic legea, în sensul ca aveam voie să merg până la Sibiu. Riscul de a merge de la Sibiu până la București mi-l asum”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, contraamiralul de flotilă Tiberiu Frățilă, a afirmat ca locotenentul Alexandru Gheorghe a încălcat prevederile legii privind statutul cadrelor militare și o serie de prevederi din reglementările actuale. Frățilă a invocat un articol din Legea nr. 80/1995 a Statutului cadrelor militare, care prevede interdicțiile și restrangerile exercițiului unor drepturi și libertăți, respectiv "participarea la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepția activităților la care se participă în misiune".   Persoanele care îl inspiră pe ofiţerul Alexandru Gheorghe sunt generalul Ion Antonescu, Carol de Hohenzollern şi William Wallace, iar printre cărţile preferate figurează "Pădurea spânzuraţilor" de Rebreanu. Pe lista sa de prieteni figurează inclusiv Mişcarea Legionară, Noua Dreaptă Braşov şi Ziarul Tricolorul.