Sute de OFIȚERI și DIPLOMAȚI din Turcia au cerut AZIL politic în Germania

Sute de OFIȚERI și DIPLOMAȚI din Turcia au cerut AZIL politic în Germania

În total 262 de persoane din serviciul militar și cel diplomatic al Turciei au solicitat acordarea de azil politic în Germania, conform Der Spiegel, citată de Turkish Minute.

Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) nu  a finalizat niciuna dintre aceste solicitări, scrie Der Spiegel, citată de Turkish Minute.

Vorbind despre o creștere a ratei de acceptare a cererilor de azil din Turcia, revista germană spune că BAMF și-a actualizat practicile în ceea ce privește Turcia, pentru a se conforma cu noile directive de la Ministerul german de Externe.

Ministerul a notat că există dovezi conform cărora cei care se presupune că ar avea legături cu mișcarea Gulen sunt expuși, sistematic, la anchete din partea autorităților turce.

Ne puteți urmări și pe Google News

În februarie, autoritățile germane au respins cererile de a nu oferi azil politic pentru 40 de ofițeri turci cu grad înalt, spunând că aplicațiile ofițerilor vor fi analizate la fel ca orice altă solicitare.

Luna trecută, presa germană a scris că 40 de ofițeri cu grad înalt din Turcia, care lucrau la sediul NATO din Germania au cerut azil, pentru că se tem de persecuții acasă, după puciul eșuat din 15 iulie. Ministrul turc al Apărării, Fikri Işık, a cerut Germaniei să respingă cererile de azil primite din partea ofițerilor turci, avertizând că dacă nu se întâmpla asta, relațiile se vor înrăutăți între Germania și Turcia.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a respins cererea Turciei de a nu fi acordat azil politic ofițerilor turci.

Lovitura de stat eșuată, din 15 iulie 2016, a ucis mai mult de 240 de oameni și a rănit alte mii. Imediat după această acțiune, Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP) de guvernământ împreună cu președintele Recep Erdogan, a dat vina pe mișcarea clericului turc emigrat în SUA, Fethullah Gulen.

Contrar acuzațiilor făcute de Erdogan și guvernul turc, șeful Serviciului Secret Federal (BND) din Germania, Bruno Kahl, a declarat în 18 martie că nu Turcia nu i-a putut convinge de faptul că Gulen s-a aflat în spatele loviturii de stat. Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului Marii Britanii a conchis în 25 martie că Gulen ți mișcarea pe care a inspirat-o nu s-au aflat în spatele puciului eșuat.