BMW, proprietarul mărcii Mini, continuă neabătut procesul de lăbărțare a gamei britanice.

Acestea sunt primele imagini oficiale în care apare viitorul Mini Coupe – purtând încă o parte a echipamentului de camuflaj.

Mini Coupe este o interpretare cât se poate de realistă a conceptului Coupe, prezentat în 2009, la precedenta ediție a Salonului auto de la Frankfurt.

De altfel, Mini a ales tot evenimentul din capitala financiară a Germaniei – ediția din acest an – pentru a prezenta, în premieră mondială, veriunea destinată producției de serie.

Mini Coupe va fi comercializat cu începere din ultima parte a acestui an sau, cel mai târziu, din prima parte a anului viitor.

Spre deosebire de Mini-ul clasic – relansat în urmă cu mai bine de un deceniu – Coupe-ul renunță la așa-zisele locuri destinate pasagerilor pe bancheta spate, înlocuindu-le cu un spațiu pentru depozitare.

Pentru a puncta și mai bine caracterul sportiv al Coupe-ului, Mini susține că a intervenit asupra șasiului, îmbunătățind deja excelentele abilități dinamice ale mărcii.

Gama Coupe va fi alcătuită – cel puțin în prima fază – numai din cele mai puternice echipări Mini – Cooper (122 CP), Cooper S (184 CP) și John Cooper Works (211 CP) – toate echipate cu versiuni ale aceluiași motor de 1.6 litri pe benzină.

Mini Cooper SD (dotat cu turbodiesel-ul de 2.0 litri și 143 CP) va fi comercializat doar în Europa.

Chiar dacă neconfirmată încă oficial, o versiune roadster – adică un Mini Coupe decapotabil – urmează a fi lansată anul viitor.