Evenimentul Zilei > Social > Oferte de joburi pentru români: salarii de mii de euro în Anglia și Germania
Oferte de joburi pentru români: salarii de mii de euro în Anglia și Germania

Oferte de joburi pentru români: salarii de mii de euro în Anglia și Germania

Germania vrea să angajeze 50 de asistente medicale din România, iar Marea Britanie recrutează 18 asistente sociale, care să lucreze în sistemul de protecție a copilului

Peste 100 de joburi vacante au fost anunțate în ultima perioadă prin rețeaua europeană de recrutare EURES. Cele mai multe – 50 – sunt pentru asistente medicale în Germania. Acestea ar urma să lucreze în spitale și azile de pe întreg teritoriul Germaniei, salarizarea fiind de 11,22 euro pe oră.

Persoanele selectate vor avea incluse asigurarea socială și pe cea de sănătate. Cunoștințele de bază ale limbii germane sunt un plus, dar nu sunt obligatorii.

Firma de recrutare suportă costurile unui curs de limbă germană specializat pe domeniul medical, iar cursanții trebuie să achite doar cărțile. Totodată, persoanele selectate vor primi sprijin pentru găsirea unei locuințe în Germania și pentru recunoașterea profesiei în această țară.

Alte oferte, pentru bucătari și IT-iști

O altă ofertă este pentru inginerii IT, care sunt invitați prin intermediul Agenției Federale de Mun că – Centrala de mediere a străinilor și specialiștilor ZAV Bonn – să participe între 3 și 7 noiembrie 2014 la un eveniment numit „Noaptea companiilor”. 25 de specialiști IT vor fi selectați pentru a participa la acest eveniment unde vor avea prilejul să ia contact cu viitori angajatori și oportunitățile de încadrare. Costurile călătoriei și cazarea sunt suportate de organizatori.

Mai multe informații pot fi obținute de pe site-urile www.nachtderunternehmen. de, și, respectiv, www.karriere.ac. O altă ofertă consistentă este pentru 15 ajutoare de bucătari în restaurantele de tip fast-food. Salariul este între 1.400 și 2.200 de euro pe lună, în funcție de zona de lucru, iar programul de 40 de ore pe săptămână. Cazarea și masa sunt acordate de angajator gratuit sau prin acord.

Alte oferte sunt pentru instalatori, electricieni, specialiști în electronică și inginerie industrială, îngrijitori bătrâni și asistenți -însoțitori persoane în vârstă.

Persoanele care vor să aplice trebuie să ia legătura cu consilierii EURES din județul de domiciliu pentru a se înregistra în baza de date, dacă este cazul. Lista completă a consilierilor EURES se află pe site-ul Agenției Naționale de Ocupare a forței de Muncă.

15 consultanți IT pentru Polonia

Polonia are nevoie de 15 consultanți IT pentru serviciul de helpdesk, vorbitori de germană și engleză. Pot aplica atât absolvenții cât și studenții, salariul oferit fiind de 850 de euro, brut, pe lună. Oferta este valabilă până la 31 iulie 2014. Franța are nevoie de 10 viticultori cu minimum un an de experiență pe o poziție similară. Plata oferită este de 10,10 euro pe oră, iar durata contractului este de șapte luni.

10 psihiatri în Irlanda

Irlanda are nevoie de 10 medici psihiatri, care să lucreze în spitalele din această țară și în Marea Britanie, pe salarii de 4.000 de euro pe lună, în funcție de nivelul de experiență. Numărul de ore lucrate este de 39 pe săptămână, cu câte 12 ore pe schimb. La nevoie, se fac și ore suplimentare. Nu pot aplica decât cei care au cel puțin un an de experiență ca doctor, în România, și abilități de lucru pe calculator. Angajatorul suportă inițial cheltuielile de transport, urmând ca în termen de 6 luni acestea să fie returnate de angajat. Alte 14 joburi vacante sunt cele de asistent medical la Dublin. Se cere un an de experiență și înregistrare ca asistent medical în România, engleza vorbită fluent și se oferă 2.008 euro brut pe lună, în funcție de experiență.

Asistenți sociali cu trei ani experiență

Asistenții sociali din România au acum o oportunitate de a-și face meseria pe bani adevărați și de a deveni angajați ai statului britanic.

Marea Britanie recrutează 18 asistenți sociali care să muncească în cadrul serviciilor de protecție a copilului și a familiei, în cadrul autorităților locale din această țară. Pentru a ocupa un loc de muncă sunt necesari trei ani de experiență în domeniu, studii de specialitate ( asistență socială sau sociopedagogie) engleza fluent și permis de conducere. Salariul este de 34.000 de lire, brut, pe an (43.000 de euro).

Alte avantaje pe care le au cei care sunt selectați sunt alocațiile de stat pentru copii în cazul în care aceștia sunt minori, acordate de țara în care părinții muncesc și implicarea angajatorului în aducerea în țara de rezidență a familiei noului lucrător.

37,5 ore de muncă pe săptămână

Tot Marea Britanie angajează și 20 de asistenți medicali cu minimum un an de experiență și un program de lucru de 37,5 ore pe săptămână. Salariul oferit este între 21.000 și 27.901 lire sterline, brut, pe an (26.551 – 35.277 euro). Numărul de zile de concediu pe an este de 27, plus alte 8 zile de sărbători legale.