Evenimentul Zilei > Politica > OFERTA PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. VEZI care dintre actualii PARLAMENTARI nu se mai REGĂSESC pe liste
OFERTA PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. VEZI care dintre actualii PARLAMENTARI nu se mai REGĂSESC pe liste

OFERTA PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. VEZI care dintre actualii PARLAMENTARI nu se mai REGĂSESC pe liste

Candidații liberali validați deja de conducerea PNL sunt cu preponderență liderii de organizaţii judeţene, primari, consilieri judeţeni, informează news.ro. Dintre actualii parlamentari, nume precum Petre Roman, Andreea Paul, Gheorghe Ialomițianu sau Puiu Hașotti nu se vor mai regăsi în viitorul Legislativ. În cele 35 de județe sunt pe liste în proporție de 30% oameni noi, a anunțat președintele PNL, Alina Gorghiu.

Marea surpriză în ceea ce privește candidaturile a fost în filiala din Maramureș, unde mama lui primarului suspendat și aflat în arest preventiv Cătălin Cherecheș, Viorica Cherecheș deschide listele PNL pentru Camera Deputaților. Pe locul doi este Anca Boagiu, care este e șefa organizației PNL Sector 2 București. Pe primul loc la Senat candidează Mircea Dolha, preşedinte filialei PNL Maramureş, urmat pe locul doi de Dana Oniţa Ivaşcu, preşedinte PNL Sighet.. 

La Bistriţa, lista de la Camera Deputaţilor este deschisă de consilierii judeţeni Robert Sighiartău – preşedinte al filialei şi Doris Moldovan. La Senat, lista PNL este dechisă de liderul Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa Ioan Turc, urmat de senatorul Dorin Dobra.

La Caraș- Severin, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de deputatul Valeria Schelean, urmată de Adrian Dacica, Cristian Gâfu, Ioan Cojocariu şi Jaro Marşalic. La Senat, cap de listă este Marcel Vela. Acesta este urmat de Marius Isac, Codruţa Hamat şi Valentin Izvernari.

Filiala Brăila îl propune pe primul loc la Senat pe Florin Cîrligea, consilier judeţean. La Camera Deputaţilor, pe locul 1 a fost propusă Antoaneta Ioniţă, medic de familie, iar pe locul doi, actualul deputat Vasile Varga. Preşedintele comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc se află abia pe locul trei, considerat neeligibil.

PNL Giurgiu deschide lista de la Camera Deputaţilor cu liderul filialei, Gheorghe Ştefan, urmat de Marian Măroiu, Cosmin Marciu, Mărioara Velicu. La Senat, cap de listă este Cristian Constantin Olaru, urmat de Adrian Chiran.

PNL Gorj propune ca deschiderea de listă de la Senat să fie senatorul Tudor Barbu, prim-vicepreşedinte coordonator al PNL Gorj. Acesta este urmat de primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, urmat de preşedintele PNL Motru, Severus Militaru.

PNL Hunedoara deschide lista pentru Senatul României cu Carmen Eleonora Hărău, urmată de Adrian Nicolae David. Pentru Camera Deputaţilor, PNL propune pe Lucian Heiuş, urmat de Dorin Oliviu Gligor şi Marcel Goia.

PNL Ialomiţa deschide lista de la Camera  Deputaţilor cu deputatul Tinel Gheorghe, actualul lider al organizaţiei, urmat de Aurelian Ionescu, recent venit de la ALDE. La Senat, prima pe listă este deputatul Cristina Pocora, urmată de Dragoş Soare.

PNL Mureş deschide lista la Senat cu Alexandru Pereş, actual senator şi vicepreşedinte al Senatului. Pe locul doi se află Dumitru Fulea, consilier judeţean în Sebeş, iar pe locul 3, Simone Albani Rochetti, tot consilier judeţean. La Camera Deputaţilor, PNL Mureş îl propune pe Florin Roman, vicepreşedinte al CJ Alba. Acesta este urmat de Corneliu Olar, primarul comunei Horea şi Claudiu Vasile Răcuci, consilier judeţean.

La Neamţ, PNL deschide lista pentru Senat cu actualul senator Eugen Ţapu-Nazare, urmat pe locul doi de Gabriela Banu. La Senat, cap de listă este liderul filialei, Mugur Cozmanciuc, urmat de primarul Romanului, Laurenţiu Leoreanu şi, pe locul trei, de deputatul Cătălin Drăguşanu, care a demisionat recent din ALDE.

PNL Olt deschide lista pentru Camera Deputaţilor  cu deputatul Gigel Ştirbu, urmat de primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, şi primarul comunei Studina, Marian Vasile. La Senat, primul pe listă este Ion Moisescu, urmat pe locul doi de Siminica Mirea, consilier judeţean.

La Suceava, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Ioan Bălan care va candida pentru al treilea mandat de deputat. Pe locul al doilea se află Angelica Fădor, primarul comunei Iacobeni. Lista pentru Senat este deschisă de Daniel Cadariu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, urmat, pe locul doi, de Steliana Miron care candidează pentru al doilea mandat de senator.

PNL Tulcea îl propune la Senat pe senatorul Octavian Motoc. La Camera Deputaţilor deschide lista liderul filialei, Vasile Gudu, urmat de George Siscu şi Dumitru Pârvulescu.

PNL Vâlcea merge la parlamentare, pe lista pentru Camera Deputaţilor, cu liderul filialei, deputatul Cristian Buican, urmat de Victor Stănculescu. La Senat, candidaţii sunt Romulus Burlacu, urmat de Victor Popescu.

PNL Teleorman propune pentru Camera Deputaţilor pe Daniela Mara Calista, consilier al premierului Dacian Cioloş, și fost consilier al Alinei Gorghiu. Urmează Mihai Murar, fost director al AJOFM Teleorman, iar pe locul 3 se află Mihail Cojocaru, primarul comunei Botoroaga. La Senat, Eugen Pîrvulescu, preşedintele PNL Teleorman va deschide lista de candidaţi, secondat de Maria Stoian şi Tiberiu Neamu, primarul comunei Viişoara. 

PNL Covasna propune pentru Senat pe Gheorghe Tabalai şi Constantin Pătru, iar pentru Camera Deputaţilor, pe Corina Bote, Radu Bularca, Mirela Bucur şi Anca Băilă.

Candidații pe listele din județele Satu Mare, Brașov, Prahova și București urmează să fie validați la începutul săptămânii viitoare. Pe lista de la Bucureștivor fi cel puțin cinci oameni noi din lumea sportului, mediul de afaceri și medici. Surse din conducerea formațiunii au precizat, pentru EVZ, că dintre liberali cunoscuți au mai rămas pe lista pentru Capitală, pe locuri eligibile, prim-vicepreședintele PNL Adriana Săftoiu, pentru un mandat de deputat, secretarul executiv al PNL, Cristina Trăilă, și Ovidiu Raețchi. Totuși, ordinea pe liste încă nu a fost stabilită.