Odiseea spațială 2021. Topul celor mai importante evoluții științifice în 2020 (II)

Odiseea spațială 2021. Topul celor mai importante evoluții științifice în 2020 (II)

Ca și sonda Dynetics, Starship va avea nevoie de alimentare cu combustil în spațiu. Starship va fi lansat pe orbita Pământului, urmând ca alte câteva echipamente similare să fie transferate în această zonă înainte să fie dirijate către Lună. Elon Musk, faimosul CEO al Starship, a declarat în octombrie 2020 că preconizează rezolvarea realimentării între vehiculele Starship în anul 2022. „Odată ce ai rezolvat realimentarea orbitală, poți trimite pe Lună o sarcină mai mare".

În spațiu, ca și pe Pământ, cel mai important combustibil sunt banii

În concluzie, toți cei 3 giganți din domeniul ingineriei astronautice se confruntă cu obstacole substanțiale în temerara lor tentativă de a dezvolta o sondă lunară inovatoare. Cele mai vizibile sunt obstacolele tehnice. Este nevoie de construcția unor noi motoare de rachete și de validarea unor noi tehnologii, precum realimentarea în spațiu. Toate în concordanță cu o agendă foarte strânsă pentru a putea respecta termenul limită 2024.

Totuși, companiile rămân optimiste cu privire la respectarea agendei. Mai greu de convins este însă Congresul american. Unii membri sunt sceptici că abordarea NASA de a trimite oameni pe Lună până în 2024, grație unor parteneriate în cadrul industriei, este cea adecvată. Pentru 2021 se estimează că Congresul va aproba un fond special de finanțare în valoare de 1 miliard de dolari, deși suma totală necesară implementării proiectului este de 3.2 miliarde de dolari. În spațiu, ca și pe Pământ, cel mai important combustibil sunt banii.

Sursa: Spectrum.iee.org

Foto: Spectrum.iee.org

Citește și Spațiul cosmic se transformă în noul Vest sălbatic