Vicepreședintele Pro România Adrian Țuțuianu nu exclude o alianță sau o colaborare cu PSD, însă susține că aceasta trebuie să se facă transparent și pe baze de respect. Țuțuianu i-a ironizat pe acei lideri PSD care acum îi contestă pe Liviu Dragnea și pe Viorica Dăncilă, deși s-au aflat tot timpul în anturajul lor.

„Am asistat la invitațiile pe care ni le-au făcut (cei din PSD – n.red.). Putem să facem discuții sau alianțe electorale cu foarte mulți, dar trebuie să fim respectați. Nu putem primi sfaturi de la cei care și-au făcut selfie cu toți președinții de partide, iar acum îi înjură. Nu putem sta la masa cu cei ce nu înțeleg ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani”.

Senatorul Pro România a precizat că orice alianță se va face va trebui să se facă transparent pentru ca toată lumea să cunoască de ce și pentru ce a fost făcută. De asemenea, el a precizat că partidul nu trebuie să fie părtaș la blaturile de pe scena politică, făcând referire la înțelegerile dintre PSD și PNL pe tema organizării alegerilor anticipate.

„Proiectul nostru politic nu trebuie să fie unul de supraviețuire ci un proiect politic major”, a subliniat Țuțuianu.

Liderii PSD Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au lansat invitații celor din Pro România pentru o colaborare și, chiar, pentru o alianță politică. De la tribuna Convenției Naționale a Pro România, Ciolacu a lansat o invitație către foștii colegi de partid, să revină în PSD.