Evenimentul Zilei > Politica > Firea îl curtează pe Ponta. Se pregătește o alianță de stânga pentru București
Firea îl curtează pe Ponta. Se pregătește o alianță de stânga pentru București

Firea îl curtează pe Ponta. Se pregătește o alianță de stânga pentru București

Primarul General Gabriela Firea, președinte al PSD București, își dorește susținerea Pro România, partidul lui Victor Ponta, la alegerile pentru Primăria Capitalei. În opinia sa, o alianță între PSD şi Pro România la locale ar fi „de bun augur”, având în vedere că și pe partea dreaptă se discută despre o alianță a partidelor anti-PSD care să propună un candidat comun.

Prezentă, în calitate de invitat, la Convenţia anuală a Pro România, Gabriela Firea a afirmat că își dorește o alianță cu partidul lui Ponta la București, chiar și în condițiile în care aceasta nu se va realiza la nivel național.

„Vom discuta şi detaliile tehnice şi cred că este de bun augur o astfel de alianţă. Dacă nu se va putea realiza la nivel naţional este utilă chiar şi la nivelul marilor municipii, oricum Bucureştiul îşi doreşte o astfel de alianţă (…) Este o alianţă în interesul cetăţenilor din municipiul Bucureşti care au simţit beneficiile unei guvernări bune, o guvernare condusă de Victor Ponta şi un primar general care a fost prea puţin susţinut de guverne, aşa cum sunt eu. Mi-aş fi dorit ca Primăria Capitalei să beneficieze de aceaşi susţinere, cât a beneficiat Primăria pe timpul premierului Victor Ponta”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a precizat că a onorat invitația primită și a participat la eveniment din prietenie, prezența sa reprezentând un gest de civilizaţie și de colegialitate.

„Ne leagă foarte multe lucruri, spun eu că mai multe decât ne despart. Şi cred că împreună am făcut lucruri bune atunci când Victor Ponta era prim-ministru, lucruri care s-au reverberat pozitiv asupra vieţii bucureştenilor. (…) Cred că împreună ne putem uni forţele atât pentru Bucureşti, cât şi pentru România”, a menţionat Gabriela Firea.

La Convenţia anuală a Pro România, unde sunt prezenţi peste o mie de delegaţi, va fi lansat un manifest politic prin care se propun o serie de „măsuri prioritare pentru România în perioada 2020-2024”.

Alături de Gabriela Firea, la întrunirea partidului condus de Victor Ponta mai participă, ca invitați, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi Mircea Diaconu, fost candidat independent la prezidenţiale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: