Oamenii lui Călin nu mai au loc de Crin

Oamenii lui Călin nu mai au loc de Crin

Şefii de filiale loiali lui Tăriceanu sunt înlocuiţi pe bandă rulantă de noua conducere a PNL sub pretextul îmbunătăţirii scorului electoral.

Instalat de două luni la şefia PNL, tandemul Crin Antonescu-Ludovic Orban încearcă să-şi întărească influenţa în partid, schimbându-i pe liderii de filiale loiali lui Călin Popescu-Tăriceanu. Şapte dintre capii organizaţiilor liberale au fost înlocuiţi deja, iar alţi câţiva ar putea fi schimbaţi în perioada următoare. Miza oficială este îmbunătăţirea activităţii în prag de alegeri, cea neoficială este legată de voturile pe care le pot da persoanele nou-instalate în şedinţele Consiliului Naţional Executiv.

Noua conducere a PNL a fost sprijinită la congres de şefii a 27 de organizaţii judeţene şi de sector din cele 45. Acum, cei 18 care l-au susţinut pe Tăriceanu şi-au pierdut funcţiile sau au emoţii. Startul s-a dat la Bucureşti

După preluarea puterii, cel mai uşor de schimbat s-au dovedit a fi şefii interimari, care fuseseră instalaţi de la centru de echipa lui Tăriceanu. În loc să facă alegeri, noua conducere a preferat tot varianta interimatului, fără a da vreun termen pentru organizarea scrutinului.

Prima mutare a fost la Bucureşti. Ludovic Orban a obţinut repede schimbarea garniturii de şefi de la organizaţiile din Capitală. Astfel, la sectorul 2, în locul lui Cristian David a venit Dragoş Dincă, la sectorul 3, Florin Alexe i-a luat locul lui Eugen Nicolăescu, la 4, fostului deputat Cătălin Micula i-a luat locul Giani Dinu, iar la sectorul 5, Mihai Voicu a fost schimbat cu Dan Meran.

Vântul schimbării a ajuns, ulterior, şi în judeţe. La Suceava, Doru Ursărescu a fost schimbat cu Florin Rozopol. Culmea ironiei, Ursărescu refuzase o ofertă avantajoasă de a trece la PDL, venită de la Gheroghe Flutur. La Sibiu, Eugen Mitea a fost înlocuit cu deputatul Mircea Cazan. S-a trecut şi la şefii plini

Schimbarea cea mai controversată s-a dovedit a fi cea a şefului PNL Bo toşani, Liviu Câmpanu. Acesta era pre şedin te “plin”, şi nu interimar, iar la alegerile din noiembrie 2008 filiala locală obţinuse doi deputaţi şi un senator, fiind la egalitate cu PSD şi PDL la nivel judeţean.

Crin Antonescu a declarat că schimbarea lui Câmpanu s-a produs în urma unui conflict mai vechi din filială, soldat cu o decizie a Delegaţiei Terito ri ale Botoşani de a propune înlocuirea preşedintelui. Liviu Câmpanu însă îl acuză pe prim-vicepreşedintele Ludovic Orban că ar fi în spatele întregii operaţiuni. “Eu am fost ales preşedinte în 2007 şi consider că am fost înlocuit într-o manieră ilegală. Am fost schimbat de Consiliul Executiv Naţional, la propunerea lui Ludovic Orban, care a sugerat că are un tabel de semnături împotriva mea, tabel pe care nu l-a prezentat. Cu toate că am depus contestaţie de o lună, cazul meu nu s-a discutat”, ne-a declarat Câmpanu.

Înlocuirile s-ar putea să continue, potrivit unor surse din partid, fiind vizate organizaţiile din Bistriţa, Buzău sau Constanţa. Şeful PNL Constanţa, de pu tatul Gheorghe Dragomir, nu este singurul care are emoţii. Şi Puiu Haşotti, senator de Constanţa, ar putea pierde şefia grupului din Senat.

Ne puteți urmări și pe Google News