Oamenii de știință prezic Apocalipsa Zombie

Oamenii de știință prezic Apocalipsa Zombie

Un biolog evoluționist care lucrează la Universitatea de Stat din Arizona este convins că în viitor va apărea o Apocalipsă Zombie.

Aceasta susține că jumătate din creaturile de pe planeta Pământ sunt paraziți și ei sunt cei care vor fi responsabili pentru zombificarea umanității.

 Apocalipsa Zombie explicată de biolog:

„Definim un zombie ca o entitate integrală sau parțial sub controlul unei alte entități. Aceasta include interacțiuni gazdă-parazit, tehnologie autonomă și constrângere / control în interacțiunile umane. Această dinamică - unde o entitate o controlează pe alta - poate avea consecințe biologice, tehnologice și sociale neprevăzute".

Într-un interviu recent cu AFP, dr. Aktipis spune că a identificat un parazit unicelular care infectează aproximativ 40 de milioane de americani și afectează comportamentul uman prin infectarea creierului în zonele care controlează asumarea riscurilor și agresivitatea. , două trăsături caracteristice ale zombie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aktipis este atât de îngrijorată de o viitoare apocalipsă zombie și de cum să trateze victimele, încât ea a organizat prima Alianță de Medicină pentru Apocalipse Zombie (ZAMA) în 2018. „Alianța se angajează să creeze un mediu pozitiv și respectuos pentru oameni, zombi și pentru toți ceilalți monștri. Aceasta înseamnă crearea și menținerea unui mediu lipsit de constrângere, discriminare, canibalism, hărțuire și alte dinamici de consacrare a zombificării neacordate în cadrul reuniunii de medicină Zombie Apocalypse (ZAMM)".

Aktipis vrea să ne concentrăm asupra faptului că furnicile pot fi transformate în zombie de o ciupercă parazită, că viespile pot fi transformate în zombie.

"Nu avem nicio protecție reală împotriva paraziților zombie similari deja prezenți în corpul nostru ... De exemplu, Toxoplasma gondii - parazitul unicelular care trăiește la 40 de milioane de americani - intră în sistem prin tăvile de carne. Paraziții vii nu sunt singura cauză de zombificare a oamenilor". De asemenea, Aktipis avertizează că o persoană poate fi controlată de ceea ce pare a fi cauza tuturor problemelor noastre: mass-media și principalul său mecanism de difuzare, smartphone-ul.

În timp ce toate acestea sună sofisticat și par futuriste, Aktipis avertizează că dezastrele, infecțiile extrem de contagioase și controlul mental există deja și pot ajunge cu ușurință la niveluri critice.

De aceea, biologul a creat podcastul numit Zombified: „Ați fost zombificat? Ceva vă invadează creierul? Sunt întrebările de întâmpinare. Doctorul a mai explicat pentru AFP modalități simple și ieftine de a ne pregăti pentru Apocalipsa Zombie. Biologul recomandă să păstrați un bagaj cu elemente esențiale, cum ar fi truse de prim ajutor, bandă care poate fi folosită pentru confecționarea  încălțămintei sau a unei arme și whisky pentru sterilizarea rănilor (sau pentru a bea dacă lucrurile nu merg bine într-adevăr). Sună ciudat şi totodată bizar...