Evenimentul Zilei > Social > Oamenii care lucrează remote adoptă o nouă practică numită „dublarea corpului”, prin care îi urmăresc pe alți oameni lucrând
Oamenii care lucrează remote adoptă o nouă practică numită „dublarea corpului”, prin care îi urmăresc pe alți oameni lucrând

Oamenii care lucrează remote adoptă o nouă practică numită „dublarea corpului”, prin care îi urmăresc pe alți oameni lucrând

Nicole Onyia, un analist de date în vârstă de 24 de ani, a câștigat peste 100.000 de urmăritori pe TikTok prin transmiterea în direct a zilei de lucru timp de până la cinci ore pe zi, răspunzând în același timp la întrebările și comentariile spectatorilor. Ea își numește videoclipurile „munca singură împreună”, iar audiența ei variază de la sute la mii de spectatori.

Onyia face body doubling, o tehnică care presupune să muncești în prezența altora, ceea ce poate ajuta persoanele care se luptă cu singurătatea, ADHD și probleme de concentrare.

Allie K. Campbell, care găzduiește live „sesiuni de co-working ADHD” pe TikTok pentru cei 88.000 de urmăritori ai săi, explică faptul că dublarea corpului servește ca un „altul” (un alt om) imparțial și responsabil care îi ajută pe cei cu ADHD să se concentreze.

Această abordare a „schimbat complet jocul” pentru productivitatea ei și a altor persoane cu ADHD cu care a lucrat. Deși nu este un concept nou, acesta acaparează acum live-urile de pe TikTok și Zoom datorită accesibilității și inovației sale datorită tehnologiei.

Potrivit doctorului David Sitt, psiholog licențiat și profesor la Baruch College, a lucra în timp ce altcineva este în preajmă este mai ușor pentru multe persoane cu ADHD. Sesiunile de lucru prin streaming live le permit oamenilor să se conecteze cu alte persoane din întreaga lume, ceea ce este util atunci când le este dificil să-și convingă apropiații să lucreze cu ei în viața reală.

Dublarea corpului poate oferi responsabilitate și poate duce la o productivitate mai mare, așa cum s-a observat într-un studiu realizat de University of East London pe 101 membri ai FLOWN, o companie care găzduiește dublarea corporală Zoom. Majoritatea respondenților au indicat un impact peste medie asupra concentrării și productivității.

Munca de la distanță

Pentru Onyia, faptul că oamenii îi urmăresc viața pe TikTok este un memento plăcut pentru a continua să lucreze. Ea se referă la aceasta ca la utilizarea presiunii sociale, iar faptul că vorbește cu oamenii în direct a făcut-o să fie mai încrezătoare în alte domenii ale carierei sale, inclusiv să vorbească și să facă prezentări.

Această abordare este un termen nou pentru o strategie veche care presupune să muncească în prezența altora. Ea poate fi deosebit de utilă pentru cei care se luptă cu ADHD, probleme de concentrare sau singurătate și poate oferi un puternic sentiment de responsabilitate și de apartenență la comunitate, potrivit fortune.com.