Evenimentul ZileiSocialCele mai mari secrete ale oamenilor celebri au ieșit la iveală. Cele mai ciudate și bizare obsesii

Cele mai mari secrete ale oamenilor celebri au ieșit la iveală. Cele mai ciudate și bizare obsesii

Cele mai mari secrete ale oamenilor celebri au ieșit la iveală. Cele mai ciudate și bizare obsesii
Oamenii importanți din istorie au rămas în amintirea noastră pentru activitatea lor sau pentru anumite descoperire. Viața lor personală nu este atât de cunoscută, mai ales anumite lucruri banale de care ei erau obsedați. Charles Dickens, Nikola Tesla și William Cuceritorul se află pe lista celebrilor oameni care aveau anumite fixații.

Fiecare dintre noi avem unele fixații peste care nu putem trece. La fel ca noi toți, oamenii celebri din istorie aveau obsesii pentru anumite lucruri sau obiceiuri. Viața profesională a acestora este extrem de cunoscută, însă nu mulți știu ciudățeniile la care nu puteau renunța. Charles Dickens, Nikola Tesla și William Cuceritorul aveau fixații ciudate, care au fost făcute publice.

Charles Dickens avea mereu o busolă la el

Autorul romanului ”David Copperfield” s-a născut pe 7 februarie 1812 și s-a stins din viață la 58 de ani, pe 9 iunie 1870. Operele semnate de el sunt extrem de cunoscute, însă puțini știu obsesiile la care nu putea să renunțe. Charles Dickens era un om superstițios și suferea de tulburare obsesiv-compulsivă.

O busolă era nelipsită din buzunarul lui, iar acest obicei are și o explicație. Autorul era convins că această metodă îl ajută să se mențină în armonie cu câmpul magnetic al Pământului. Busola mai avea și un alt rol în viața autorului. Acesta considera că, dacă scrie sau doarme cu fața spre nord, creativitatea sa va spori.

Pentru a nu ieși din această rutină, deseori schimba mobila din camera de hotel unde era cazat. Pentru a avea parte de creativitate sporită, el așeze lucrurile după bunul său plac și încerca să recreeze biroul său de acasă. În ceea ce privește programul acestuia, Charles Dickens avea un program bine stabilit pentru lucru. Acesta își compunea operele în intervalul 9.00 – 14.00, apoi pleca la lungă plimbare de aproximativ trei ore.

O altă ciudățenie care îl caracteriza pe autor era privitul în oglindă ore în șir, dar și pieptănatul de mai multe ori pe zi.

Nikola Tesla avea fixație pentru cifra trei

Celebrul fizician și inventator s-a născut pe 10 iulie 1856 și a murit la vârsta de 87 de ani, pe 7 ianuarie 1943. Pe partea profesională este extrem de cunoscut, reușind să ofere lumii întregi invenții tehnologice folosite și astăzi. În plan personal, puțini știu faptul că Nikola Tesla avea fixație pentru cifra trei. Fizicianul voia să fie înconjurat de lucruri grupate, însă nu la voia întâmplării. Acesta cerea ca totul să fie pus în formație de trei, sau multiplu de trei.

Fixația lui Nikola Tesla merge și mai departe. Se spune că atunci când trebuia să intre într-o clădire, prima dată o înconjura de trei ori. Un obicei extrem de ciudat al cunoscutului inventator are legătură și cu vesela, pe care o ștergea cu 18 șervețele înainte de a o folosi.

Pură întâmplare sau nu, fizicianul a murit într-un hotel, în camera cu numărul 27, la etajul 33.

O altă fixație care îl urmărea pe Nikola Tesla au fost perlele. Acesta nu suporta bijuteriile de acest gen și nici nu își dorea să intre în contact cu femeile care le purtau. Ba mai mult, secretara lui a fost trimisă acasă pe motiv că aceasta purta perle.

William Cuceritorul și dieta cu alcool

Regele Angliei s-a născut în jurul anului 1028 și a ocupat tronul în perioada 1066 – 1087. Fiind descendent al vikingilor, din 1035, el a purtata statutul și de Duce de Normandia. William Cuceritorul a fost mereu o persoană zveltă și slabă, însă în ultimii ani din viață s-a îngrășat extrem de tare. Se spune că greutatea acestuia ajunsese atât de mare încât, calul său făcea eforturi pentru a-l putea purta în spinare. Această problemă l-a transformat în ținta ironiilor regelui Franței, așa că a decis să ia măsuri.

Pentru a scăpa de kilogramele în plus dar și de rușine, ea a decis să adopte o dietă atipică, renunțând la mâncare în favoarea alcoolului. Această nouă dietă părea să îi priască suveranului, reușind să ajungă din nou la o greutate normală. Din păcate, atunci când a reușit să călărească din nou fără probleme, chiar în timp ce se afla pe calul său, un accident i-a adus moartea.


Accesează: