„Raza morții” lui Nikola Tesla e reală! Noua invenție poate omorî soldați fără urmă. Doboară avioane de la 500 de km FOTO

„Raza morții” lui Nikola Tesla e reală! Noua invenție poate omorî soldați fără urmă. Doboară avioane de la 500 de km FOTO

Un inventator din Australia a devenit prima persoană din lume care a construit ceea ce inventatorul secolului XX, Nikola Tesla, a numit „raza morții”.  Prototipul electric este capabil să facă victime de la o distanță de 500 km, potrivit Nikola Tesla Graduate School, ceea ce presupune inclusiv distrugerea oricărui avion aflat pe această distanță. Cu toate acestea, prototipul a fost construit pentru a fi folosit ca „armă defensivă”, relatează The Express.

Cercetarea a fost finanțată de agenția guvernamentală din Malaezia, Khazanah Nasional. Finisajele prototipului au fost puse la punct după ce profesorul Cheok s-a întors în Australia, în plină pandemie de coronavirus. El a finalizat lucrările ce au durat zece ani cu ajutorul profesorilor de la Universitatea din Adelaide.

„Raza morții” a devenit reală. Poate ucide soldați fără urmă și să atace avioane de la 500 km

Se crede că dispozitivul este silențios, trimițând „fascicule concentrate de particule prin aerul liber”. Energia implicată „va doborî avioane la o distanță de până la 500 km și poate ucide soldați fără urmă”, potrivit unui comunicat care anunță descoperirea.

Nikola Tesla a avut această idee înainte de a muri în 1943

Comunicatul mai precizează că dispozitivul „funcționează în mod silențios, dar eficient la distanțe uriașe pe care le-ar permite curbura Pământului”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorul Cheok a descris patru invenții individuale care fac parte din „Death Beam”. El a explicat că una dintre ele este responsabilă pentru emiterea de raze, iar cea de-a doua pentru „forțele electrice uriașe”. Cea de-a treia invenție amplifică cea de-a doua invenție, iar ultima produce „o forță electrică de respingere imensă”.

Nikola Tesla a murit înainte să-și poată pune în practică invenția

„Raza Morți” a fost concepută de inventator în anii '30. El a inventat prototipul electric la vârsta de 78 de ani, însă a murit în 1943 fără să aibă posibilitatea de a-și pune în practică ideea. În ultimii săi ani, s-a referit la invenție ca la o „teleforță”.

Faimosul om de știință a murit într-o cameră de hotel din New York. Medicii sosiți în camera 3327 (alegea mereu numere divizibile cu trei) a hotelului New Yorker au stabilit cauza decesului: tromboză coronariană, potrivit Evenimentului Istoric.

Primarul orașului New York, Fiorello La Guardia, a ținut un discurs comemorativ la radio cu ocazia decesului faimosului inventator. La slujba de înmormântare a sa au participat peste 2.000 de oameni, printre care s-au numărat, în mare majoritate, mulți deținători ai Premiului Nobel.

Nikola Tesla este poate cel mai cunoscut pentru inventarea sistemului electric de curent alternativ (AC). Acesta este utilizat la scară largă în întreaga lume. De asemenea, inventatorului Nikola Tesla i se atribuie crearea „bobinei Tesla”, care a devenit esențială pentru tehnologiile fără fir, utilizată și în ziua de azi.