Un bărbat și soția acestuia au fost atacați de cerbi, într-o localitate din Suceava, și au ajuns la spital. Atrași de frumusețea aparent inofensivă a cerbilor și ciutelor rezervației pe care o vizitau, soții au ignorat avertismentul proprietarului.
Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin 112 de către o femeie de 29 de ani din Brașov, despre faptul că, în timp ce se aflau la o crescătorie de cerbi din satul Dârmoxa, soțul său a fost atacat de cerbi și a suferit mai multe răni, scrie Obiectiv de Suceava.
Cei doi turiști au fost transportați la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde s-a stabilit că femeia suferise un ”traumatism gleznă dreaptă, declarativ cădere accidentală”, iar bărbatul ”plăgi multiple contuze regiune lombară, coapse și gambe bilaterale, declarativ agresat de un cerb”.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi soți, alături de fiul lor, se aflau la Crescătoria de Cerbi Dârmoxa, unde au intrat după achitarea taxei de vizitare și s-au dus spre o parcelă îngrădită în care se aflau 13 cerbi.
Papucul cu ghinion
Turiștii s-au urcat într-o construcție de tip observator pentru a vedea mai bine animalele, moment în care fiului lor i-a căzut un papuc în parcela îngrădită. Părinții copilului au coborât să recupereze papucul, moment în care bărbatul a fost atacat de un cerb, iar femeia a căzut după ce a luat-o la fugă pentru a scăpa.
Polițiștii au constatat că zona în care se aflau cei 13 cerbi era îngrădită și semnalizată corespunzător, iar cei doi soți au fost avertizați că nu au voie să intre în acel perimetru, dar nu au respectat indicațiile administratorului.
În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Crescătoria de Cerbi Dârmoxa se află în satul cu aceeași denumire, la 30 de kilometri de Vatra Dornei și 20 de kilometri de Broșteni, în județul Suceava (zona Bucovina). Proprietarul acesteia, Mircea Păcuraru, este cunoscut drept „îmblânzitorul de cerbi”. Şi-a căpătat porecla pentru că în urmă cu 4 ani a decis să îşi facă propria crescătorie de cervide, într-o zonă destul de izolată de restul satului, Poiana Cerbilor.
Sursa: Știrile Pro TV
Sursa foto: Facebook Dârmoxa