O vilă din Cluj se vinde la 2,75 milioane de euro. Piața imobiliară atinge un nou nivel

O vilă din Cluj se vinde la 2,75 milioane de euro. Piața imobiliară atinge un nou nivel

Mai multe semnale de pe piața imobiliară ne atrag atenția și sugerează că domeniul cunoaște noi dimensiuni și că se întâmplă și lucruri interesante și promițătoare. O vilă cu opt camere și patru dormitoare din Cluj costă 2,75 milioane de euro.

Piața imobiliară clujeană se pare că atins un nou nivel. O casă cu 8 camere (din care 4 dormitoare) și 5 băi, situată la marginea orașului, în Făget, costă 2.750.000 euro. Vila clujeană deține 290 m² suprafață utilă și un teren de 4.041 metri pătrați.

Castel din Franța de vânzare

Domeniul imobiliar a cunoscut o prefacere deosebit de interesantă, cu unele oscilații surprinzătoare în ultimul deceniu. Dar unele indicii ne asigură că se poate și pe la noi. La fel, dacă nu ne permitem să cumpărăm ceva la Cluj, avem varianta unui castel din Franța, din zona Gasconia (în sud-vest, lângă Spania).

Acolo se  poate găsi o proprietate cu 16 dormitoare și 14 băi, la un preț mai mic, de doar 2.544.000 euro. Spre deosebire de imobilul românesc, cel francez este „puțin” mai mare: are 1.000 m² suprafață utilă și un teren de 68 de hectare (adică 680.000 m²).

Vila din Cluj sau Castelul din Franța?

Bineînțeles, alegerea este totuși dificilă. Vila clujeană, cea de pe la noi, are garaj, 4 locuri de parcare, 4 terase, 2 balcoane, saună, șemineu și piscină exterioară. Este evident că punctul forte este apropierea de orașul Cluj.

În schimb, castelul francez se laudă doar cu piscină, teren de tenis, casă pentru grădinar, magazie uriașă, 3 grajduri și două zone îngrădite pentru cai. Castelul mai deține grădină de legume, curte ornamentală și gazon, plus un drum privat de 1,5 km cu copaci înalți plantați de-a lungul său. Proprietatea la care ar putea visa absolut oricine a fost renovată recent și în concluzie nu îi lipsește nimic și mai ales nu sunt necesare investiții.

Piața imobiliară românească și-ar dori să cunoască un reviriment după o oarecare perioadă de stagnare și de repoziționare. Pandemia s-ar putea să influențeze și modul în care vor fi gândite noile locuințe fie ele de tip apartament sau de tip casă. Influențele occidentale ar putea fi și ele decisive și inspiratoare, dar unele persoane ar putea prefera și variantele autohtone.

 

Ne puteți urmări și pe Google News