O veche fabrică din România va fi revitalizată, după foarte mulți ani

O veche fabrică din România va fi revitalizată, după foarte mulți ani

După 15 ani în care nu a mai existat producție în fabrica de armament de la Reșița, lucrurile se schimbă și noi locuri de muncă vor fi disponibile, dar nu înainte ca uzina să treacă printr-un serios proces de modernizare.

Fabrica de armament va produce și obuze

Într-o primă fază, circa 45 de angajați în plus, față de cei 30 existenți acum, vor începe să lucreze la fabrica de armament Arsenal Reșița, la care tocmai au fost făcute investiții de către companie care are sediul în Dubai.

Flavius Nedelcea, secretar de stat în Ministerul Economiei, spune că numărul angajaților nu va rămâne la acest nivel, ci va crește încontinuu, în următoarele etape, până se va ajunge la un număr de 200 – 300 de salariați. Apoi, se va trece la o nouă etapă, când uzina va face din nou angajări.

"Nucleul Arsenal va rămâne neatins, deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare ţeavă de tun sau tot ce va fi legat de acest obiectiv, de această armă. Pe lângă aceasta, vom produce şi obuze”, a declarat Flavius Nedelcea, potrivit Daily Business.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile locale consideră că proiectul revitalizării fabricii de armament va trece Reșița, din nou, pe harta producătorilor importanți de armament din Europa.

Uzina va fi un pilon important al industriei de apărare

Odată cu reluarea activității, peste 400 de tone de oțel vor fi modelate în halele fabricii de armament din Reșița, pentru a se transforma în tunuri și obuze.

Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, explica faptul, că va fi necesară și construirea unor spații potrivite de depozitare a produselor militare. Până la sfârșiul anului, când se estimează că va avea loc realizarea acestor spații, va fi o adevărată provocare pentru fabrica de armament să-și depoziteze produsele realizate în condiții optime.

La rândul său, Ionuț Chisăliță, directorul fabricii de armament din Reșița, este încrezător că în curând, uzina va deveni un pilon important al industriei militare europene.

"După ce vom finaliza modernizarea și vom asigura întreaga infrastructură necesară, vom începe rapid procesul de producție. Reșița va reveni în scurt timp ca unul dintre pilonii importanți în industria militară românească și, poate, chiar europeană”, a declarat Ionuț Chisăliță.