O terapie neaşteptat de benefică. Cercetătorii ne îndeamnă să nu ocolim băutura miraculoasă

Sursa: Pixabay

Poate nu ştiaţi, dar cele mai multe probleme pot fi prevenite prin terapia cu vin. Deşi atât în vinul roşu cât şi în vinul alb, cantităţile de fier sunt destul de mici, în jur de 1 mg pentru un pahar obişnuit, acestea sunt foarte bine asimilate.

Vinul este un produs miraculos pentru că omorâ celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Institutul de Ştiinţe în Sănătate-Les Breuleux din Elveţia.
Aşadar, vinul natural, din struguri, are calități de care orice om ar trebui să se bucure cât mai des. Strugurii, aromați şi plini de vitamine şi minerale, sunt adevărate arme împotriva bolilor şi a îmbătrânirii.
În compoziția strugurilor intră vitaminele A, B1, B2, B6 şi C şi minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi fier, care energizează întregul organism. Sucul din struguri, numit must, păstrează de la struguri toate calităţile, dar nu poate fi păstrat mult timp deoarece fermentează.

Cât vin putem să consumăm

După cum au consimţit majoritatea experţilor medicali, consumul zilnic nu trebuie să depăşească 300 ml, chiar dacă pe etichetă se arată un conţinut scăzut de alcool în vin. Pentru femeile care nu au probleme cardiovasculare sau nevroze, consumul recomandat este de 50-70 ml de vin sec, înainte de masa de prânz.

De asemenea, doza sănătoasă de vin demisec, consumată seara, cu o oră şi jumătate înainte de cină, este de 50-70 ml. Dacă cineva serveşte dejunul la ora 12-12,30, de exemplu, când este minimum de glicemie, persoana nu trebuie să se consume mai mult de 50 ml în timpul mesei.

Mustul are o valoare calorică de 900 calorii(la un litru). Are un efect diuretic şi ajută la eliminarea bilei

Când mustul devine vin, îşi câștigă proprietăţi terapeutice de mulţi oameni nebănuite, devenind un medicament-miracol, la îndemâna celor care ştiu să-l prețuiască şi să-l consume ponderat, cu măsură.
Netratat şi fără alte adăugiri, deoarece are aroma şi gustul lui, luate de la strugurii din care a fost făcut, vinul previne bolile de inimă şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Mare atenţie!

Orice medicament calmant (extraveral, distonocalm) trebuie administrat cu două ore înainte de a bea doza de vin terapeutic. Dar, ideal este ca, în timpul terapiei cu vin, să nu se consume substanţe sedative.

Substanţele antioxidante pe care le conține, polifenolii, cuercitina şi resveratrolul scad colesterolul rău din sânge şi protejează vasele de ateroscleroză, provoaca dilataţie, reglează tensiunea arterială şi îmbunătăţesc circulaţia la nivel coronarian, cerebral şi periferic.

În urma studiilor făcute s-a demonstrat că vinul natural, consumat cu măsura, ca medicament, previne bolile cerebrale degenerative de tip Alzheimer.
Unul, două pahare de vin pe zi îmbunătăţesc sistemul imunitar şi apără organismul de infecţiile virale. Studiile au demonstrat că persoanele care beau vin zi de zi răcesc mai rar sau deloc.
În scop terapeutic, se recomandă, de regulă, vinul roşu sau negru, despre care se spune că ar conţine o cantitate mai mare de antioxidanţi decît cel alb, resveratrolul din compoziţia sa fiind, de asemenea, şi un foarte bun antialergic, recomandat persoanelor adulte care suferă de astm bronșic, tot o formă de alergie.

Alte beneficii ale terapiei cu vin natural

Consumul moderat de alcool combate efectele colesterolului. În vinul roşu există un puternic antioxidant, resveratrolul care are efecte anticancerigene. Această substanţă distruge celulele bolnave şi împiedică formarea altor vase de sânge care să hrănească tumoarea. Resveratrolul acţionează prompt şi combate trombocitele. Prin acest mecanism, acest antioxidant împiedică apariţia infarctului.

Consumat în cantitate mare, vinul roşu poate cauza dureri mari de cap, reduce capacitatea de concentrare, încetineşte activitatea cerebrală şi blochează refelexele. Un pahar de vin roşu are 85 kcal, iar unul de vin alb conţine 93 de kcal.