Evenimentul Zilei > International > O tânără de culoare oferă sfaturi femeilor cum să câștige 3,5 milioane de dolari din investiții
O tânără de culoare oferă sfaturi femeilor cum să câștige 3,5 milioane de dolari din investiții

O tânără de culoare oferă sfaturi femeilor cum să câștige 3,5 milioane de dolari din investiții

Brookes este cofondatorul Modern BlkGirl, o platformă digitală dedicată creșterii bogăției pentru femeile de culoare. Ea spune că lucrează pentru a schimba subreprezentarea femeilor de culoare la bursă.

Când Sharlea Brookes era în liceu, un prieten și-a deschis computerul și i-a arătat un cont de cinci cifre. „El a investit banii. Aceasta a fost introducerea mea în zona de investiții”, a spus Brookes.

Lansată anul trecut împreună cu partenerul ei de afaceri, Tiffany James, misiunea Modern BlkGirl este de a înlătura diferențele de investiții de gen și de bogăție rasială și de a aduce 500.000 de femei de culoare la bursă.

„Scopul nostru este să încurajăm tinerii să investească, să-i aducă în această mentalitate, astfel încât să economisească pentru primamașină, pentru facultate. Ne dorim să fie în fruntea curbei în acei ani de formare”, a spus Brookes.

Sfaturile lui Brookes

Ea spune că lucrează pentru a schimba subreprezentarea femeilor de culoare la bursă. Modern BlkGirl este o comunitate educațională care oferă cursuri despre investiții. Universitatea sa gratuită pentru adolescenți, un program accelerat de alfabetizare financiară de patru săptămâni pentru tinerele cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, învață cum să investească și să navigheze pe piața de valori.

Modern BlkGirl și-a crescut comunitatea la peste 150.000 de membri și a ajutat femeile de culoare să câștige peste 3,5 milioane de dolari la bursă.Ea împărtășește câteva dintre întrebările care apar din partea membrilor comunității și ce le spune ea și ce le spune femeilor cărora le este frică să înceapă să investească.

Una dintre cele mai adresate întrebări din partea comunității MBG este „De unde încep?” spune Brookes. Răspunsul ei? „Uită-te în jurul tău. Ce telefon mobil folosești, ce mașină conduci, ce jocuri video se joacă copiii tăi? Investește în companii pe care le cunoști.”

O altă întrebare frecventă: „Cu câți bani ar trebui să încep?” Brookes spune că nu există un răspuns standard la acesta. Depinde de circumstanțele financiare ale persoanei. „Puteți începe cu o sumă mică, de la câteva sute până la câteva mii de dolari. Încurajăm oamenii să folosească tranzacționarea simulată înainte de a investi bani”, spune ea.

O altfel de familie

Ea le spune celor care se tem că educația este cel mai bun antidot împotriva fricii. „Când îți faci cercetarea, când depui munca, te vei simți mai încrezător”. Așa și-a depășit propria frică: „Internetul a fost cel mai bun prieten al meu”, a spus ea, apelând la surse precum Yahoo, Wall Street Journal și CNBC.

„Răbdarea dă roade”, a spus ea. „Oamenii cred greșit că dacă investesc și tranzacționează, vor avea succes peste noapte. Dar asta e ca și cum ai crede că mergi la școală și după o oră ai stăpânit materia.”Ea spune că învățarea poate ajuta la înțelegerea unei lumi complicate.

Disciplina este cheia succesului investiției. „Nu poți fi emoționant. Ai nevoie de disciplină emoțională pentru a fi la bursă. Dacă ai avut o zi în care ai pierderi, chiar dacă pe termen scurt este descurajator, pe termen lung este doar o zi mai slabă.”

Când a început, nu avea comunitatea oferită de MBG. „Suntem o familie. Glumim. Nu este doar despre finanțe, dar această comunitate atinge spiritualitate și bunăstare. Este un spațiu sigur pentru a învăța, pentru a împărtăși experiențele tale”, spune Brookes.

Nu este ușor să schimbi mentalitatea oamenilor despre bani și investiții, dar Brookes nu se obosește să facă bine. „Ne amintim imaginea de ansamblu”, spune ea și numește munca lui MBG o binecuvântare. „Există un scop în ceea ce facem. Există o mișcare pentru a reduce decalajul de bogăție rasială și generațională. Moștenirea noastră va fi că ne-am educat comunitatea”, a spus ea potrivit Business Insider.