Evenimentul Zilei > Actualitate > O RUŞINE militară. Cum arată TRACTOARELE ZBURĂTOARE ale aviaţiei afgane de care TALIBANII râd în hohote | GALERIE FOTO
O RUŞINE militară. Cum arată TRACTOARELE  ZBURĂTOARE ale aviaţiei afgane de care TALIBANII râd în hohote | GALERIE FOTO

O RUŞINE militară. Cum arată TRACTOARELE ZBURĂTOARE ale aviaţiei afgane de care TALIBANII râd în hohote | GALERIE FOTO

Forţele armate ale Afganistanului sunt într-un mare impas. Avioanele şi elicopterele de care dispun sunt atât de puţine şi de vechi, încât, la sfârşitul anului 2014, aviaţia afgană a dotat cu rachete şi mitraliere elicopterele ruseşti de transport Mi-17.

  VLADIMIR PUTIN are motive de GROAZĂ. RUSIA este cu un picior în groapă. De ce le este FRICĂ ruşilor | GALERIE FOTO 

Elicopterele ruseşti sunt supranumite “tractoarele zburătoare” şi par singura opţiune aviatică a Afganistanului în lupta cu insurgenţii talibani.

După ce livrarea unor noi avioane a fost amânată cu cel puţin doi ani şi după ce NATO şi-a redus semnificativ misiunile în regiune, Forţele Aeriene afgane sunt în genunchi.


  Brigada de FEMEI din ISIS îi ÎNGROZEŞTE chiar şi pe bărbaţii jihadişti. Ce le-au făcut unor musulmane care nu purtau văl 

Acest fapt este resimţit masiv de cei 350.000 de soldaţi, poliţişti şi membri ai personalului de securitate. Iar cifrele sunt îngrijorătoare: în fiecare săptămână mor aproximativ 100 de militari, ceea ce înseamnă că cel puţin 14 oameni îşi pierd viaţa zilnic în lupta cu talibanii, conform Business Insider.

Specialiştii NATO antrenează, în present, 390 de piloţi afgani care nu au, însă, nici un fel de experienţă pe câmpul de luptă.

Deşi au echipat 30 de “tractoare zburătoare” cu rachete şi mitraliere, oficialii Forţelor Aeriene afgane sunt conştienţi de situaţia extreme de gravă în care se află armata.

“Ceea ce deţinem nu este de ajuns să sprijine toate misiunile în care suntem implicaţi”, a declarat comandantul grupului de mentenanţă a Forţelor Aeriene afgane, colonelul Abdul Shafi Noori.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată “tractoarele zburătoare” care fac de râs aviaţia afgană.


  Statul Islamic TREMURĂ de GROAZĂ. Regele Iordaniei îl UMILEŞTE până și pe Vladimir PUTIN. Cum arată un RAMBO regal | GALERIE FOTOInformaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: