Evenimentul Zilei > Actualitate > Statul Islamic TREMURĂ de GROAZĂ. Regele Iordaniei îl UMILEŞTE până și pe Vladimir PUTIN. Cum arată un RAMBO regal | GALERIE FOTO
Statul Islamic TREMURĂ de GROAZĂ. Regele Iordaniei îl UMILEŞTE până și pe Vladimir PUTIN. Cum arată un RAMBO regal | GALERIE FOTO

Statul Islamic TREMURĂ de GROAZĂ. Regele Iordaniei îl UMILEŞTE până și pe Vladimir PUTIN. Cum arată un RAMBO regal | GALERIE FOTO

Regele Iordaniei Abdullah al II-lea a ordonat bombardarea Statului Islamic până când armata sa va rămâne fără gloanţe şi combustibil, după ce pilotul iordanian capturat de jihadişti a fost ars de viu într-o cuşcă.

  Soldaţii UCIGAŞI. Cum se antrenează cei mai DURI militari care bagă GROAZA în jihadişti | VIDEO ŞOCANT 

Ceea ce nu ştie toată luma este că regele Abdullah al II-lea a fost comandantul trupelor speciale iordaniene.

Supranumit „regele războinic”, liderul iordanian şi-a petrecut 35 de ani în cadrul armatei. În 1980, Abdullah a fost admis la Academia Militară Regală a Marii Britanii şi a ajuns, după scurt timp, un pilot de elită, expert în conducerea elicopterelor de atac Cobra.

În noiembrie 1993, prinţul Abdullah a devenit comandantul forţelor speciale iordaniene. După trei ani, el a transformat micile trupe speciale ale Iordaniei în Comandamentul Operaţiunilor Speciale (SOCOM), în cadrul cărora se află cei mai buni soldaţi din Orientul Mijlociu, conform Business Insider.


  CHINA UMILEŞTE întreaga lume. Cum arată noile AUTOSTRĂZI chinezeşti şi de ce stă ROMÂNIA la colţul RUŞINII| GALERIE FOTO 

La 7 februarie 1999, Abdulah al II-lea a urcat pe tronul Iordaniei, după moartea tatălui său, regele Hussein.

Pe lângă atacuri aeriene, Iordania ar putea lupta cu Statul Islamic cu ajutorul trupelor speciale extrem de eficiente, care numără 14.000 de soldaţi extrem de bine pregătiţi şi care se antreneayz frecvent alături de forţele speciale americane.

Deşi regele Iordaniei pare să-l umilească până şi pe Vladimir Putin, ale cărui exerciţii de imagine sunt arhicunoscute, guvernul de la Amman a negat că regele ar fi fost implicat personal în atacurile aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic din Siria şi Irak. Mai mult decât atât, SUA oferă Iordaniei 1 miliard de dolari anual pentru asistenţă militară.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, de ce Statul Islamic şi-a făcut un duşman incredibil de eficient.


  DEZMĂŢUL BOGĂTAŞILOR CUBANEZI. Cum se distrau „CHIABURII” din Havana înainte de revoluţia lui Fidel CASTRO | GALERIE FOTOInformaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.