O nouă variantă de Covid-19 a fost descoperită la Moscova, susțin oficialii ruși din domeniul sănătății. Ei spun că nu această nu ar fi rezistentă la vaccinurile actuale.
Cercetătorii de la Institutului Gamaleya au sugerat că nouă variantă ar putea fi de vină pentru numărul mare de cazuri de COVID-19, înregistrat în ultimele zile.
Aceștia încearcă acum să afle dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva tulpinei mutante „Moscova”. Cu toate acestea, oficialii ruși din domeniul sănătății nu au dezvăluit public niciun detaliu despre noua variantă, însă presa locală scrie că experții sunt siguri că vaccinurile ar trebui să fie în continuare eficiente.
La Moscova, a reapărut un focar de coronavirus, după ce duminică, autoritățile au raportat 7.704 de cazuri noi – cel mai mare număr raportat într-o singură zi din 24 decembrie. În 13 iunie, Rusia a raportat 14.723 de noi cazuri COVID-19, dintre care 7.704 de cazuri au fost înregistrate la Moscova.
Cercetătorii Institutului Gamaleya au sugerat că noua variantă ar putea fi de vină pentru numărul mare de cazuri.
Primarul Moscovei le-a cerut locuitorilor orașului să-și ia concediu
Directorul adjunct al Institutului Gamaleya Denis Logunov a declarat pentru agenția de presă TASS că va monitoriza situația din Moscova.
Primarul Moscovei le-a spus locuitorilor din capitala Rusiei să-și ia vacanță săptămâna viitoare pentru a ajuta astfel la stoparea răspândirii virusului.
Totodată, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 restaurantele, barurile și locurile similare din oraș ar putea să nu servească clienții după ora 23:00, până cel puțin pe 20 iunie.
În acest moment, în lume, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic – această este o etapă a procesului de multiplicare a virusului, spun specialiștii.
Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele că un virus să sufere mutații, au mai afirmat cercetătorii.