Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă specie de viespe în culorile steagului belgian, botezată după regele Philippe | FOTO
O nouă specie de viespe în culorile steagului belgian, botezată după regele Philippe | FOTO

O nouă specie de viespe în culorile steagului belgian, botezată după regele Philippe | FOTO

Un biolog belgian a botezat o nouă specie de viespe "Philippe", după numele regelui Belgiei. Specia, descoperită în Guyana franceză, are culorile steagului belgian, negru-galben-roşcat, a anunţat Muzeul de Ştiinţe Naturale din Bruxelles,

"Specia de viespe a fost numită Nervellius philippus. Entomologul Yves Braet de la Institutul regal de Ştiinţe Naturale din Belgia lucra la descrierea speciei când prinţul Philippe a urcat pe tron, pe 21 iulie 2013", a transmis muzeul într-un comunicat.

Potrivit sudinfo.be, citat de Agerpres, viespea, un exemplar femelă de 2 cm lungime şi anvergură, a fost descoperită în pădurile tropicale din rezervaţia naturală Nouragues din Guyana franceză, de biologi locali. 

"Nervellius este o specie din care rareori sunt capturate exemplare şi care aparţine familiei braconide – viespi care există şi în Belgia", au explicat experţii în comunicat.