O nouă Schismă? - „Papa Francisc dorește să rupă Biserica în complicitate cu forțele globaliste”

O nouă Schismă? - „Papa Francisc dorește să rupă Biserica în complicitate cu forțele globaliste”

Ierarhii conservatori au reacționat rapid și tăios după cutremurul produs în Biserica Catolică de sprijinul declarat al Papei Francisc pentru „uniunile civile” ale homosexualilor.

O reacție la fel de dură a avut-o și cardinalul Raymond Burke.

„Asemenea declarații provoacă o mare perplexitate și seamănă confuzie și eroare printre credincioșii catolici, dat fiind că sunt contrare învățăturii Sfintei Scripturi și Sfintei Tradiții.”

„Opiniile private ale lui Francisc”

Ierarhul apreciază că „ocazia și contextul în care aceste declarații au fost făcute le lipsește de autoritate” și deci trebuie „interpretate ca simple opinii private ale persoanei care le-a făcut”.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce amintește bazele învățământului catolic legate de homosexualitate, cardinalul Burke conchide:

„Este o sursă de profundă tristețe și de pastorală îngrijorare că opiniile private reproduse cu atâta insistență de presă și atribuite Papei Francisc nu corespund învățăturii constante a Bisericii.

„La fel de tristă și de îngrijorătoare este agitația, confuzia și eroarea pe care le provoacă printre credincioșii catolici, precum și scandalul pe care îl produc, în general, dând impresia total falsă că Biserica Catolică a schimbat direcția.”

„Uniunile civile ale homosexualilor sunt inadmisibile”

Episcopul american Thomas Tobin a reacționat și el la afirmațiile lui Francisc:

„Declarația Papei contrazice în mod evident vechea învățătură a Bisericii despre uniunile de același sex. Biserica nu poate sprijini acceptarea unor relații obiectiv imorale. Persoanele cu atracție pentru același sex sunt copii iubiți ai lui Dumnezeu și trebuie să aibă drepturile lor umane și civile recunoscute și protejate de lege. Totuși, legalizarea uniunilor lor civile, care încearcă să simuleze căsătoria religioasă, nu este admisibilă.”

Un alt episcop american, Joseph Strickland, a acuzat, la fel ca Viganò, existența unei „Biserici Paralele” la Vatican, după cum în SUA există un „Stat Paralel”.

„Biserica este slabă. Biserica nu este clară. Ne bazam pe papalitate să fie acest far de claritate și stabilitate, dar el nu mai pare acum clar și stabil.””

„Forțele răului doresc să distrugă Biserica”

Și Strickland a adăugat: „Un Papă putea avea opinii contrare tradiției acum 500 de ani”, sugerând că răspândirea generalizată pe care o permit noile forme de presă și de comunicare a schimbat modul în care declarațiile papale sunt recepționate în lume.

„Ceea ce este răspândit acum în lumea întreagă este opinia Papei Francisc pe acest subiect, și consider că este derutant și periculos.”

Și Strickland a conchis:

„Există forțe ale răului care și-ar dori să distrugă Biserica Catolică.”