Evenimentul ZileiActualitateO nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost publicată

O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost publicată

O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost publicată
O nouă lege a apărut în Monitorul Oficial! 19 iulie devine zi de sărbătoare naţională. Lumea sportivă este mai fericită ca niciodată. Care este motivul?

Ziua de 19 iulie va fi zi de sărbătoare naţională, dar salariații nu vor avea liber de la muncă. A fost oficializată Legea 279/2021 publicată în Monitorul Oficial r. 1148 din 2 decembrie 2021.

Ce se întâmplă pe 19 iulie?

Ziua de 19 iulie devine oficial Ziua naţională a înotului. Sărbătoarea va începe din 2022. Această decizie a fost luată în semn de respect pentru sportivii care i-au făcut mândrii pe oameni, dar și pentru a promova această activitate. David Popovici și Robert Glință sunt doar câțiva din campionii României la înot.

bazin polo Arad

„Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, prevede legea anterior menţionată.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile.

Scopul acestei sărbători este de a încuraja românii să facă cât mai mult sport și să înțeleagă importanța înotului. Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile.

Zile libere 2022

Află ce zile libere vei avea în 2022! În cazul în care salariații sunt nevoiți să lucreze în aceste zile, munca depusă în această perioadă va fi plătită dublu.

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
22 aprilie — Vinerea Mare,
24 -25 aprilie — Paște ortodox 2022
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie — Ziua Copilului
12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul, potrivit România TV.


Accesează: