O nouă modificare în Codul Rutier. Dacă vă schimbați domiciliul, trebuie să schimbați și certificatul de înmatriculare

O nouă modificare în Codul Rutier. Dacă vă schimbați domiciliul, trebuie să schimbați și certificatul de înmatriculare Asigurare RCA. Sursa foto: Arhiva EVZ

Codul Rutier s-a modificat în sensul în care dacă proprietarul își schimbă domiciliul, atunci trebuie să schimbe și certificatul de înmatriculare al mașinii. În maxim o lună. proprietarul trebuie să aibă grijă ca și mașina să fie pe noua adresa.

Astfel, Codul Rutier prevede că “proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorității competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea”.

Așadar, inclusiv când vorbim despre schimbarea numelui proprietarului sau despre datele mașinii, certificatul de înmatriculare trebuie schimbat în cel mult o lună de la acel moment. Pentru a face acest lucru, proprietarii trebuie să meargă la serviciile de regim premise de conducere și înmatricularea vehiculelor de care aparțin.

Unde se poate preschimba certificatul de înmatriculare

De mai bine de doi ani au fost deschise mai multe noi sedii ale serviciilor de înmatriculări auto, astfel încât acest lucru să se poată face în mai multe orașe, nu doar în reședințele de județ. Mai precis, cei interesați pot face asta, la 26 de sedii secundare ale serviciilor județene de înmatriculări din tot atâtea orașe din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest termen pentru preschimbarea preschimbarea certificatului de înmatriculare este necesar deoarece, în cazul amenzilor ce se dau în lipsa contravenientului, cum e și cazul amenzilor pentru neplata rovinietei sau a taxei de pod, “comunicarea procesului-verbal se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului”.

Faptul că au o amendă rutieră despre care nu știu îi poate împiedica pe proprietarii de vehicule, să vândă imobile, terenuri sau vehicule sau să beneficieze de anumite finanțări (de multe ori, una dintre condițiile de eligibilitate este lipsa datoriilor la taxe, impozite, amenzi şi contribuţii către bugetul de stat sau cele locale).