O nouă armă ar putea ajuta Ucraina să distrugă Rusia. Luptele pe front încep să se întețească

O nouă armă ar putea ajuta Ucraina să distrugă Rusia. Luptele pe front încep să se întețească

Ucraina are o nevoie din ce în ce mai mare de arme pentru a lupta împotriva invadatorului rus, motiv pentru care o nouă armă i-ar putea fi furnizată de aliații săi. În aceste condiții, luptele pe front ar deveni din ce în ce mai aprige, iar Rusia ar risca să fie înfrântă mai repede decât se aștepta.

Ucraina se confruntă cu o nevoie tot mai mare de arme pentru a lupta împotriva Rusiei, motiv pentru care SUA ia în considerare o propunere a companiei Boeing de a furniza Ucrainei bombe de precizie, ieftine şi de mici dimensiuni. Acestea ar putea fi montate pe rachete și ar ajuta Ucraina să lovească mult în spatele liniilor ruseşti.

O nouă armă ar putea fi trimisă Ucrainei

Stocurile armate ale SUA devin și ele din ce în ce mai reduse, iar costurile pentru armamentul trimis în Ucraina nu mai pot fi la fel de mari ca la început. Tocmai de aceea, sistemul propus de Boeing pare a fi o idee bună pentru a ajuta Ucraina.

Sistemul propus de Boeing este denumit Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) și este unul dintre planurile de producere de noi muniţii pentru Ucraina şi pentru aliaţii americani din Europa de Est.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raza lor de acțiune va fi de 150 de kilometri și ar permite astfel Ucrainei să atingă ținte valoroase din Rusia. GLSDB este fabricată în comun de SAAB AB şi Boeing şi se află în dezvoltare din 2019.

Noile arme sunt ghidate prin GPS și în ciuda folosirii acestui sistem fragil, ele vor putea fi folosite în toate condiţiile meteorologice şi împotriva vehiculelor blindate. Arma are aripi mici, pliabile, care îi permit să planeze mai mult de 100 km dacă este lansată dintr-o aeronavă şi poate lovi ţinte cu un diametru de până la 1,5 metri.

Noile arme ar putea să ajungă în Ucraina începând de anul viitor.

Ucraina are nevoie disperată de arme

Războiul declanșat de Rusia a dus Ucraina în pragul de a cere din ce în ce mai mult arme aliaților săi din Occident. În ceea ce privește noua armă, aceasta a fost deja produsă, dar există multe obstacole logistice în calea achiziţionării oficiale.

Planul Boeing presupune nişte derogări în privinţa preţului de achiziţie, ce ar scuti contractorul de o analiză aprofundată care să asigure Pentagonul că obţine cea mai bună ofertă posibilă.

Atât purtătorul de cuvânt al Boeing, cât și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Tim Gorman, au refuzat să facă afirmații pe acest subiect, cel din urmă menționând doar că SUA ia în considerare cele mai adecvate sisteme pentru a sprijini Ucraina, potrivit ziare.com.