Evenimentul Zilei > Actualitate > SUA avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Ce-l va determina pe Putin să facă acest pas
SUA avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Ce-l va determina pe Putin să facă acest pas

SUA avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Ce-l va determina pe Putin să facă acest pas

Statele Unite sunt de părere că Vladimir Putin ar putea apela la folosirea armelor chimice în Ucraina, în situația în care situația trupelor ruse de pe front se înrăutățește constant.

Astfel, armele chimice ar fi opțiunea preferată de Vladimir Putin, deși aceasta a făcut apel în repetate rânduri la folosirea celor nucleare. Situația ar deveni din ce în ce mai rea, dacă Rusia va pierde în continuare teren pe frontul din estul Ucrainei, potrivit oficialilor din administrația președintelui american Joe Biden.

Rusia se pregătește să apeleze la armele chimice

Deși Statele Unite sunt convinse că Putin va folosi armele chimice, ele nu dețin informații care să arate că un astfel de atac e pe cale să se producă. În prezent, situația rușilor de pe front nu pare să fie una bună, deoarece ucrainenii sunt mai deciși ca oricând să își recucerească țara, iar bombardamentele puternice nu par să-i sperie.

Peste 30 de rachete rusești s-au năpustit asupra Kievului. Cele mai multe au fost neutralizate de apărarea antiaeriană, dar cele care au reușit să treacă au aruncat capitala ucraineană în haos.

Bombardamentele ruse afectează Republica Moldova

Nu doar Ucraina suferă de pe urma atacurilor rusești, ci și Republica Moldova. Unul dintre proiectile a căzut pe un bloc din cartierul Podilski, iar clădirea a fost înghițită de flăcări. De asemenea, ca măsură de protecție, în țară rețelele de electricitate s-au deconectat automat.

Alimentarea cu energie a fost reluată imediat în Chișinău, însă problema nu a putut fi rezolvată la fel de repede și în restul țării. În Ucraina în schimb, bombardamentele au căzut pe tot teritoriul țării. În regiunea Zaporojie, o maternitate a fost lovită în plin și un nou-nascut a fost ucis de explozie. Mama și medicul au fost salvați de sub dărâmături de echipele de urgență.

Un alt bombardamnet a vizat regiunea Herson, din care s-au retras recent. Rușii au acționat într-un mod menit să ducă și mai mult la destabilizarea inamicului. Astfel, la plecarea din regiune au luat majoritatea ambulanțelor, iar unitatea medicala nu are nici curent, nici încălzire, potrivit știrileprotv.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: