Casa primarului dintr-o comună prahoveană, precum și sediul primăriei au fost percheziționate miercuri dimineață. Acestea sunt doar două locații din cele 18 unde procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești împreună cu polițiști au făcut percheziții. 15 percheziții au avut loc în comuna Ciorani, iar alte trei în Ploiești.

Acțiunile procurorilor se înscriu în cercetarea care are loc într-un dosar privind o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020 din comuna Ciorani. A fost reclamat furtul unor voturi chiar în seara alegerilor. Așa cum s-a pornit ancheta și în cazul de la Primăria sectorului 1. Doar că în comuna Ciorani nu s-au făcut filmări.

Descinderi au avut loc azi, inclusiv la sediul primăriei şi la casa primarului Marin Voicu, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Despre acest dosar se cunosc date de la începutul lunii martie. Atunci, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a transmis un comunicat în care anunța că se fac cercetări în acest dosar de fraudă a alegerilor din comuna Ciorani. Se aduceau și precizări. 

Procurorii din Mizil spuneau că buletinele de vot erau depozitate în arhiva Judecătoriei Mizil, care funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, iar acestea au fost furate în seara zilei de 8 februarie.

Abia la data de 23 februarie, Poliția a fost sesizată asupra acestui furt, iar ancheta în acest dosar vizează „săvârşirea faptelor de violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a anunțat pe 1 martie că face cercetări in rem în acest dosar penal, existând suspiciuni cu privire la faptul că, la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020 organizate în Ciorani, s-au falsificat înscrisuri cu privire la rezultatul alegerilor. Acum dosarul a fost preluat de Parchetul Curții de Apel Ploiești care trebuie să stabilească dacă s-a comis frauda electorală și cum s-au furat sacii cu voturi în 8 februarie 2021.

Având în vedere ce se întâmplă cu ancheta sacilor cu voturi dispăruți de la sectorul 1 din București, în care procurorul SIIJ pare că e înfrânat de șefi, abia așteptăm să vedem soluția procurorilor ploieșteni. E bună și o astfel de întrecere între magistrați pe o speță asemănătoare, dar nu ne reprimăm încă mirarea apariției acestui dosar de la Mizil în plin scandal legat de voturile pentru Clotilde Armande și Dan Tudorache.