Fundaşul stânga titular al naţionalei Angliei în anii '80, acum în vârstă de 56 de ani, şi-a pierdut casa din cauza problemelor cu alcoolul, iar acum doarme prin parcuri şi toţi banii primiţi drept pensie din partea Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia, în valoare de 622 de lire lunar, îi pierde la jocuri de noroc, scrie prosport.ro, care citează un amplu material dedicate dramei marelui sportiv de către publicaţia britanică Daily Mirror.

Rămas pe drumuri, Sansom doarme prin parcurile din zona de Sud a Londrei şi este decis să-şi pună capăt zilelor după ce a pierdut absolut tot ce strânsese în carieră, cerându-le prietenilor somnifere pentru a se sinucide.

Tată a trei copii, Samson spune că se simte total responsabil pentru situaţia în care a ajuns şi pune actualele probleme pe seama divorţului de soţia sa Elaine, cu care a fost căsătorit 29 de ani.

"Banii, fosta mea soţie. Sunt multe lucruri pe care aş fi putut să le fac mai bine. E doar vina mea. Lucrurile care acum mă întristează s-au întâmplat din vina mea. Nu vreau să mai exist, nu vreau să mai trăiesc oribila viaţă pe care o trăiesc acum. Mi-am pierdut soţia, iar asta mă face să sufăr mult. Era superbă, pur şi simplu superbă", spune, disperat, Kenny Sansom într-un interviu acordat celor de la Mirror.

Cei doi s-au căsătorit când sportivul avea 20 de ani, iar divorţul a venit după ce problemele lui Kenny cu alcoolul au escaladat.

După despărţire, Sansom s-a mutat împreună cu o altă femeie pe care o cunoscuse într-o vacanţă în Marbella. A ajuns însă în stradă, după ce noua femeie din viaţa sa l-a dat afară, tot din cauza gravelor probleme cu alcoolul. Au urmat nopţi petrecute prin casele rudelor sau ale prietenilor, însă şi bunăvoinţa acestora a luat sfârşit şi acum fostul star al naţionalei Angliei doarme prin parcuri.

Cu puţin timp în urmă, Kenny a ajuns în arest, după ce fosta sa iubită a chemat poliţia când s-a trezit cu Sansom la uşă, într-o avansată stare de ebrietate.

În momentul de vârf al carierei sale, la mijlocul anilor '80, Sansom locuia într-o vilă cotată la un milion de lire sterline. În 1980, era cumpărat de Arsenal cu un milion de lire sterline, plus un jucător la schimb, o sumă imensă pentru acea perioadă. A fost aproape un deceniu titularul lui Arsenal şi al naţionalei Angliei pe postul de fundaş stânga, dar problemele sale cu alcoolul au început încă de când era în cea mai bună forma a carierei, existând mai multe momente în care se prezenta la antrenamente băut.

Dat afară de Arsenal la 29 de ani, chiar din cauza uriaşelor probleme cu alcoolul, Sansom a început să bea şi mai mult şi viaţa sa personală a devenit în scurt timp un coşmar. Şi-a îndepărtat copiii şi nepoţii, iar acum ar trebui să trăiască din pensia de 622 lire sterline primită din partea Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia. Numai că banii se duc de multe ori chiar în ziua în care îi primeşte. Kenny are şi o problemă gravă cu jocurile de noroc.