Evenimentul Zilei > Social > O mare artistă a României a murit aseară
O mare artistă a României a murit aseară

O mare artistă a României a murit aseară

Celebra interpretă de muzică populară Lucreţia Ciobanu a murit aseară la Spitalul Militar din Bucureşti. Artista avea 90 de ani. Va fi înmormântată mâine, la Cimitirul Ghencea Militar.

Lucreţia Ciobanu  a fost una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară din România, mai ales pentru cântecele sale care aminteau de oamenii munţilor, a vieţii din Mărginimea Sibiului. Se născuse la 27 octombrie 1924.

Zilel trecute artista a mers la spitalul Militar pentru că se simţea slăbită. După control a fost dusă la terapie intensivă, iar miercuri seară a făcut stop cardiac.

Lucreţia Ciobanu era supranumită „Doamna munţilor” şi adus povestea oierilor şi a oamenilor din Mărginimea Sibiului prin aproape toată lumea. Înainte să vină la Bucureşti, în anii ’50, Lucreţia Ciobanu iubea muzica lăutărească, apoi a de dor a redescoperit  muzica tradiţională a Mărginimii sibilului şia ceasta ave asă o facă celebră. A făcut sute de turnee, mult edintre ele alături de Maria Tănase şi de Ioana Radu. 

Cea mai bună prietenă a sa este o altă mare interpretă a muzicii populare, Ileana Constantinescu. Aceasta spune că nu exista zi în care să nu vorbească la telefon, să se suţină moral reciproc.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: