Specialiștii îți recomandă să pui o linguriță de apă rece în cafeaua proaspăt făcută și să aștepți 30 de secunde. Acest truc îți asigură băutura perfectă și un gust pe măsură.
Secretul unei cafele gustoase este o linguriță de apă rece în băutură. Trebuie să aștepți doar 30 de secunde pentru a vedea rezultate. Zațul din cafeaua la ibric este o mare problemă, dar specialiștii au dezvăluit cum să scapi de el.
Pentru ca zațul de cafea să se așeze imediat pe fundul ibricului, toarnă imediat după ce o prepari o linguriță de apă rece și așteaptă circa jumătate de minut. Zațul nu va ajunge în cana ta de cafea.
Cafeaua trebuie făcută la 96 de grade Celsius, neapărat cu apă plată îmbuteliată. Nu ține boabele sau cafeaua pudră în frigider. Și scorțișoara este un condiment detoxifiant pentru ficat, care reglează în mod natural glicemia. Îl poți adăuga în cafeaua ta.
Turmericul, pe de altă parte, este un condiment exotic cu efecte antiinflamatoare dovedite. Specialiștii îți recomandă și cardamom. Acesta va da cafelei tale o aromă fantastică de vanilie și un parfum intens.
Cum să faci cafeaua perfectă
Cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat. Este foarte important să arunci zațul pentru a nu avea probleme la stomac. Specialiștii au dezvăluit cea mai simplă metodă de a prepara cafeaua la ibric:
- se pune apă în ibric și se lasă pe foc până atinge punctul de fierbere - se trage ibricul de pe foc și se lasă deoparte 2 minute - se adaugă cafeaua în ibric, se amestecă și se mai lasă 2 minute la infuzat - se strecoară cafeaua.
Cei care beau cafeaua cu lapte trebuie să îl pună la temperatura camerei, nu rece. Este foarte important să nu bei foarte multă cafea și să înțelegi că excesul îți poate aduce o serie de probleme de sănătate, potrivit abcnews.com.
„În ceea ce privește consumul de cafea, moderația este cheia, iar nivelurile deosebit de ridicate de consum pot avea efecte adverse pe termen lung asupra creierului. Aceste noi date sunt îngrijorătoare și este necesar să se efectueze alte studii atent controlate pentru a clarifica efectele cafelei asupra creierului”, a declarat unul dintre autorii studiului, Elina Hypponen, doctor în științe, profesor de epidemiologie nutrițională și genetică și director al Centrului australian pentru sănătate de la Universitatea din Australia de Sud.