O jurnalistă din Noua Zeelandă a rămas cu o impresie PROASTĂ despre Bucureşti
- Antonia Hendrik
- 22 iunie 2017, 20:10
Pentru că României i s-a dus veste ca fiind țara lui Dracula, o jurnalistă din Noua Zeelandă a fost ispitită de acestă legendă şi a trecut la fapte, a venit pentru trei săptămâni la noi. În final, a publicat un articol despre călătoria sa în România.
Rhiannon Edwards povesteşte că decizia ei a fost "un exercițiu în spontaneitate pură". Împreună cu partenerul său, au decis destinația fascinaţi de legenda despre Transilvania.
"Sunt lupi și castele gotice și am putea purta chiar și pălării lui Van Helsing”, au exclamat ei, când toți le-au pus la îndoială alegerea. „În plus, prințul Charles are o casă acolo, așa că trebuie să fie o destinațue destul de bună”, scrie Rhiannon, potrivit zugo.md.
Cluj-Napoca: "Apartamentul nostru, în interiorul unuia dintre blocurile din perioada comunistă, cu un balcon care dă spre oraș și un decor care nu s-a schimbat încă din anii '80 (sau poate mai devreme), dar la 45 de dolari pe noapte, nu te plângi.”
Sighișoara: Au vizitat Biserica din Deal, despre care au zis că e „o biserica subestimată cu un cimitir luteran”. Au rămas impresionați și de casele pictate multicolor și magazinele de briciuri de mai jos. "Un oraș de pe litoral, dar fără mare.”, a fost caracterizarea Sighișoarei.
Brașov: "A fost un drum frumos, cu priveliști spre pajiștile de flori sălbatice, castele și biserici. Am văzut numele orașului, care a fost afișat cu majuscule albe în copaci, la fel ca Hollywood". "Brașovul are motive întemeiate să fie încrezut în sine. Are atât frumusețe, cât și istorie: pereții masivi de piatră și bastionul construit de sași înconjoară orașul și frumoasa piață centrală.” Rătăciți pe o colină, cei doi au asemănat orașul cu Montmartre și au fost profund impresionați de Biserica Neagră, cea mai veche biserică din țară".
Ultima zi Rhiannon și partenerul său au petrecut-o în inima României – București. "Pe măsură ce ajungeam la teren plan, destul de plictisitor, am știut că ne apropiem de capitală”. Orașul nu i-a impresionat: "Bucureștiul subru și neplăcut era departe de frumusețea din Brașov sau pacea rurală din Cund”.