Cifrele au fost anunţate de fostul ministru al Sănătăţii din China.

Echivalentul populaţiei judeţului Teleorman moare în fiecare an în China din cauza poluării, susţine Chen Zhu, care a fost ministru al Sănătăţii pnă anul trecut.

Chen este primul înalt oficial chinez care vorbeşte deschis despre efectele devastatoare pe care le are poluarea asupra populaţiei. Până de curând, orice referire la aceste statistici era cenzurată.

"Studiile făcute de Banca Mondială, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Academia Chineză pentru Mediu au concluzionat că între 350.000 şi o jumătate de milion de oameni mor prematur în fiecare an din cauza poluării din China", a spus Chen.

El a adăugat că poluarea este a patra ameninţare la sănătatea chinezilor, după bolile cardiace, riscurile dietetice şi fumat, iar în acest moment, cancerul pulmonar este cea mai răspândită tumoare în China.

Între 2002 şi 2011, incidenţa cancerului pulmonar în Beijing s-a dublat, iar la nivel naţional, cifrele au crescut de aproape cinci ori în ultimele trei decenii.  
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Judecătorul Adrian Bordea a fost ales preşedinte al CSM! Ministrul Justitiei a negociat voturi pentru Muscalu. SCHIMB de replici Băsescu-Niţu
  • TRAIAN BĂSESCU, la EVZ TV: Nu exclud organizarea unui REFERENDUM pentru Parlament UNICAMERAL odată cu prezidențialele
  • Schuster-mat în USL: Matul Prostului în cinci mutări!

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • ORGIILE SEXUALE ale VIP-urilor, POVESTITE de cea mai FRUMOASĂ ASASINĂ din România
  • DE INVIDIAT: La 62 DE ANI, "Doctor Quinn" arată în BIKINI la fel de bine BINE ca în TINEREŢE | GALERIE FOTO
  • VIDEO. ENGLEZUL prins de AVALANŞĂ, de Revelion, pe VÂRFUL MOLDOVEANU. TREI ZILE a fost APROAPE MORT şi acum SPUNE POVESTEA TERIFIANTĂ