Evenimentul Zilei > Actualitate > O infirmieră s-a spânzurat. Stresul provocat de COVID și problemele familiale au doborât-o
O infirmieră s-a spânzurat. Stresul provocat de COVID și problemele familiale au doborât-o

O infirmieră s-a spânzurat. Stresul provocat de COVID și problemele familiale au doborât-o

Din cauza stresului de la locul de muncă, dar şi a problemelor din familie, o infirmieră de la Spitalul Bârlad, spital suport-COVID, mamă a doi copii, şi-a pus capăt zilelor.

Infirmiera, în vârstă de 46 de ani, locuia la fratele ei, după ce a plecat de acasă din cauza soţului violent. Divorţul celor doi se afla pe rolul Judecătoriei Bârlad. Procesul a fost întrerupt în starea de urgență din România, iar femeia s-a mutat la un frate și a solicitat un ordin de protecţie, însă instanţa i-a respins solicitarea.

„Respinge cererea de emitere a unui ordin de protecție. Obligă pe reclamanta – victimă să plătească către stat suma de 250 lei cheltuieli de judecată (onorariu diminuat), pentru asistență juridică acordată din oficiu pârâtului – agresor, de Baroul de avocați Vaslui”, a fost decizia instanței bârlădene.

Femeia era cunoscută ca fiind una dintre cele mai muncitoare şi serioase angajate a spitalului din Bârlad. Ea și-a pus capăt zilelor în urma cu două zile, în casa fratelui său, după ce a cedat psihic pe fondul epuizării psihice de la locul de muncă, dar şi a necazurilor cauzate de soţ.

Infirmiera a fost nevoită să plece de acasă.

Din cauza stresului cauzat de divorţ, dar şi de munca epuizantă de la spitalul din Bârlad, spital suport-COVID, duminică, 13 decembrie, infirmiera a decis să îşi pună capăt zilelor.

Cei care au făcut descoperirea au fost chiar colegii femeii de la spital care, văzând că aceasta nu a venit la muncă şi nu a răspuns la telefon, au mers acasă şi au găsit-o fără viaţă, spânzurată cu un cearşaf.

Potrivit unor apropiaţi, citaţi de vremeanoua.ro, infirmiera, mamă a doi copii, a lăsat un bilet de adio înainte de a-şi pune capăt zilelor, în care şi-a cerut scuze familiei pentru gestul ei, scrie Antena3.

„Apelul a fost făcut la 112 pe 13 decembrie, la orele 8.01. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.