Pe 10 mai, Marie Trainer, o coafeză din Statul Ohio, s-a întors acasă după o vacanţă petrecută cu soţul său şi a fost întâmpinată cu nerăbdare de cei doi câini ai săi. Iubitoarele animale, la vederea stăpânei, au înnebunit de bucurie şi, poate pentru a recupera timpul pierdut, s-au năpusitit pe stăpână lătrând şi lingând-o. Gesturi simple, de pură afecţiune, care însă au costat-o foarte scump de femeie.

A doua zi, Marie a acuzat simptome asemănătoare cu gripa, printre care ameţeli şi vomă

Situaţia, pe măsură ce orele treceau, s-a înrăutăţit până când femeia a devenit incoştientă. În acel moment, soţul său Matthew, speriat, văzându-şi consoarta în acea stare a plecat cu ea la urgenţă. Pacienta, aflată în satre gravă, a fost dusă la terapie intensivă la spitalul Aultman. Medicii, după investigaţii atente, au descoperit cauza manifestărilor femeii: septicemie.

Starea clincă s-a înrăutăţit şi mai mult
Pentru a-i salva viaţa,  medicii au fost obligaţi să-i amputeze mâinile şi picioarele. „Dacă n-am fi recurs la amputare, ar fi murit. Repede”, a declarat pentru Fox o infirmieră în spital, dar şi fiică vitregă a Mariei, Gina Premier.  Marie a rămas în comă 10 zile şi a suportat nu mai puţin de 8 intervenţii chirurgicale.

Medicii spun că dramatica întâmplare a început când unul dintre câini mai întâi a zgâriat-o şi apoi a lins-o pe rană. Potrivit Center of Disease Control and Prevention, cauza infecţiei a fost capnocytophaga, o bacterie care se găseşte în saliva câinilor şi pisicilor. Microorganismul provoacă mari coagulări de sânge care limitează fluxul sanguin în corp, ducând la necroze şi la cangrene.

„Infecţia poate fi transmisă printr-o muşcătură uşoară, sau câteodată doar prin contactul cu saliva”, a declarat experta în boli infecţioase, dr. Margaret Kobe.
Cu toată drama trăită, perechea nu intenţionează să alunge câinii, Marie şi Matthew sunt convinşi că a fost vorba doar de o teribilă fatalitate.

 

Te-ar putea interesa și: