Evenimentul Zilei > International > O femeie a dormit 59 de zile. Boala cu nume de basm,  „Frumoasa adormită” i-a marcat toată viaţa
O femeie a dormit 59 de zile. Boala cu nume de basm,  „Frumoasa adormită” i-a marcat toată viaţa

O femeie a dormit 59 de zile. Boala cu nume de basm,  „Frumoasa adormită” i-a marcat toată viaţa

Tânăra Imaarl Duprey, în vârstă de 23 ani, a dormit aproape continuu timp de 59 de zile. Femeia a fost diagnosticată de medici cu o boală extrem de rară, Sindromul „Frumoasa Adormită”, cunoscută şi sub numele de Sindromul Kleine–Levin.

Această boală, care afectează doar aproximativ 1.000 de persoane la nivel mondial, este de fapt o tulburare care provoacă un somn prelungit, pacienții experimentând și modificări ale stării de spirit.

Acest lucru poate dura și câteva luni, timp în care pacientul poate pierde situații importante de la muncă, școala sau alte activități.

Boala cu nume de basm afectează în general adolescenții băieți într-o proporție mare de 70%.

Medicii afirmă că persoanele afectate dorm toată noaptea, dar și în mare parte a zilei. Iar atunci când sunt treze se simt amețite, dezorientate, apatice, ceea ce totuși nu afectează libidoul care se pare că este chiar mărit.

Imaarl rămâne într-o stare de transă în această perioadă, iar atunci când este trezită de familia sa pentru a mânca, bea apă şi pentru a merge la toaletă, comportamentul său este bizar.

„Afecţiunea a avut un impact uriaş asupra mea şi asupra familiei mele”, spune Imaarl.

„Am nevoie de supraveghere constantă, astfel că sora mea nu a putut merge de multe ori la universitatea unde predă, iar mama mea a fost nevoită să se învoiască de la serviciu în mod repetat. Afecţiunea mea a devenit o pedeapsă atât pentru ele, cât şi pentru mine. Nu ştiu cum m-aş descurca fără ele”, a mai spus Imaarl, potrivit libertatea.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News