O familie întreagă, distrusă de „boala căpușelor”!

O familie întreagă, distrusă de „boala căpușelor”!

Soţ, soţie, copil, soră, mamă şi cumnat. Toţi au boala cu "o mie de feţe". Durerile inimaginabile şi ignoranţa medicilor le fac viaţa un calvar. Au fost muşcaţi de căpuşele din zona în care locuiesc.

Cristina, în vârstă de 33 de ani, spune că trebuie să te consideri norocos dacă eşti diagnosticat cu boala Lyme în România la scurt timp de când apar simptomele. "Noi am trăit o dramă până să aflăm ce avem şi încă una după ce am aflat", a povestit aceasta. Totul a început acum câţiva ani, când au fost muşcaţi de căpuşe ea, soţul şi copilul lor de şase ani. Au început să se simtă rău. Aveau dureri de cap, stări de oboseală. Starea de rău dura, la început, în reprize de treipatru zile. Apoi, simptomele au fost zilnice. Din lipsă de diagnostic, trimişi la psihiatru "Mă ardea pielea, carnea pe mine. Am fost plimbată prin mai multe spitale până să mi se pună diagnosticul, m-au trimis şi la psihiatru pe motiv că aş fi bolnav închipuit", a povestit Cristina pentru EVZ. Ea a pierdut o sarcină în luna a noua din cauza bolii şi spune că au fost nevoiţi să se împrumute la bancă pentru a face analize şi tratament.

"Ne simţeam tot mai rău. Şi sora mea a fost muşcată. Ea nu s-a mai putut ridica din pat. Am mers şi ne-am făcut analize eu, sora mea, soţul, copilul, cumnatul. După teste şi iar teste am descoperit: avem boala Lyme! ", a mai spus Cristina. Copilul se plângea zilnic de dureri. "Sora mea, Laura, a fost la foarte mulţi medici cunoscuţi. I-au pus o groază de diagnostice şi i-au zis chiar că este nebună. A luat o serie de tratamente pentru alte boli. Eu cred că trebuie să te consideri norocos dacă eşti diagnosticat repede cu boala Lyme", a conchis Cristina. Sora ei, Laura, a povestit cum a fost ignorată de medici şi cum a reuşit să îşi pună singură diagnosticul. "Am descărcat studii de pe internet şi am început să mă regăsesc în simptomele pe care le are un pacient cu Lyme. Eu am făcut zeci de analize. Dacă nu faci analizele care trebuie, nu iese", a explicat Laura, care a adăugat că, pentru familie, cea mai traumatizantă a fost ignoranţa cu care au fost trataţi de medici, faptul că au trebuit să îşi depăşească statutul de pacienţi şi să devină ei "medici". Acum fac tratamente scumpe pentru a stopa evoluţia bolii. 8.500 este numărul estimat al pacienţilor diagnosticaţi cu boala Lyme în România, potrivit statisticilor medicale Atenţie! Nu vă trataţi singuri Dacă o persoană este muşcată de căpuşă, trebuie să se prezinte de urgenţă la spital. Medicul Denis Stănescu, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, sfătuieşte pacienţii să nu se trateze singuri. Potrivit acestuia, nu toate muşcăturile de căpuşă declanşează boala Lyme. În prezent, în jur de 3-4 copii se prezintă zilnic la "Marie Curie" pentru tratament. Citiţi şi:

  • Căpuşele au ajuns la Guvern
  • Boala cu o mie de feţe atacă în parcurile bucureștene
  • Cum faci diferenţa între înţepăturile insectelor
  • Paralizie de la înţepătura căpuşei
  • Boala lui Şerban Ionescu: 5 ani de chinuri într-o mie de feţe
  • Au ajuns la Urgenţe după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Ne puteți urmări și pe Google News