Evenimentul Zilei > Politica > O carte de condoleanţe va fi deschisă la Ambasada Franţei; MĂSURI de SECURITATE consolidate la instituţiile franceze din România
O carte de condoleanţe va fi deschisă la Ambasada Franţei; MĂSURI de SECURITATE consolidate la instituţiile franceze din România

O carte de condoleanţe va fi deschisă la Ambasada Franţei; MĂSURI de SECURITATE consolidate la instituţiile franceze din România

O carte de condoleanţe va fi deschisă vineri la Ambasada Franţei de la Bucureşti, începând cu ora 13,00, iar măsurile securitate la instituţiile oficiale franceze din România au fost sporite, după atacurile din Nisa, anunţă misiunea diplomatică, într-un comunicat de presă remis vineri Agerpres.

"Ambasada Franţei în România le mulţumeşte tuturor celor care şi-au exprimat, de ieri seară, condoleanţele şi sprijinul pentru naţiunea franceză, după atentatele teroriste care au avut loc la Nisa, pe 14 iulie", se arată în comunicat.

Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă.

Au fost luate măsuri de securitate consolidate, graţie mobilizării autorităţilor române, în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România. "Ambasada Franţei vrea să mulţumească în mod special autorităţilor române pentru promptitudinea reacţiei lor şi pentru disponibilitatea lor", menţionează, în comunicat, oficialii misiunii diplomatice la Bucureşti.

Cartea de condoleanţe va fi deschisă în faţa Ambasadei Franţei în România (strada Biserica Amzei nr. 13-15, Bucureşti). În zilele următoare, aceasta va rămâne la dispoziţia publicului între orele 9,00 şi 20,00.

Un Registru de condoleanţe online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Franţei unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai înalte autorităţi române, misiuni diplomatice şi numeroşi cetăţeni. Persoanele care doresc acest lucru îşi pot trimite mesajele pe adresa: presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr.

Un franco-tunisian a intrat, joi noaptea, în plin cu un camion într-o mulţime de oameni la Nisa şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie. Atentatul s-a soldat cu peste 80 de morţi şi zeci de răniţi, dintre care 18 sunt în stare de 'urgenţă absolută'. Printre răniţi se numără şi doi cetăţeni români stabiliţi în Franţa.