N. Elisabeta, de 74 ani, din Iaşi, a fost sunată de un bărbat, care s-a recomandat că fiind poliţist şi care i-a spus că fiul ei a avut un accident rutier şi urmează să fie transportat la Bucureşti pentru o intervenţie chirurgicală. Bărbatul i-a spus să-i transfere 10.000 lei în cont pentru a cheltuielile medicale.

Bătrână a apelat la ajutorul unui taximetrist care, chemat la domiciliul victimei să preia banii, s-a prins de plasa în care intrase ieşeancă.

"La domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat I. Teodor, de 50 ani, taximetrist, care a luat iniţial banii, pentru a-i trimite prin transfer bancar, însă a conştientizat că este posibil să fie implicat într-o infracţiune, motiv pentru care a revenit la domiciliul femeii, restituindu-i suma de bani. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală", a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, potrivit BZ Iași.

Te-ar putea interesa și: