Numărul musulmanilor în Germania a explodat. Cifra este amețitoare
- Mihnea Talau
- 29 aprilie 2021, 22:22
Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a anunțat conform unei anchete prezentate miercuri că populaţia musulmană a Germaniei a crescut până la aproximativ 5,5 milioane de persoane.
Asta înseamnă echivalentul a circa 6,5% din total. BAMF estimează că numărul musulmanilor se situează între 5,3 şi 5,6 milioane, în creştere cu până la 900.000 de la precedenta anchetă din 2015.
Cifra reprezintă între 6,4 şi 6,7% din totalul populaţiei ţării.
„Grupul de populaţie musulmană a devenit mai divers în ultimii ani ca rezultat al migraţiei din ţări ale Orientului Mijlociu”, a declarat preşedintele BAMF, Hans-Eckhard Sommer. „Pe lângă aceasta, analizele relevă că influenţa religiei asupra integrării este adesea supraestimată”, a mai spus Sommer.
Durata şederii, motivele emigrării şi poziţia socială sunt mult mai semnificative în procesul de integrare decât identitatea religioasă, a explicat el.
Aproximativ 75% din numărul total de imigranți din Germania, fiind cel mai numeros grup etnic al imigranților din această țară. Turcii sunt parte integrantă a economiei, societății, culturii și mediului politic din Germania, anunță Agerpres.
Primii musulmani sosiți în Germania au fost diplomații turci acreditați în Prusia în secolul al XVIII-lea. Până după jumătatea secolului al XX-lea în Germania nu au trăit comunități musulmane numeroase. Începând cu anii 1960 un număr din ce în ce mai mare de emigranți musulmani sosește în Germania de Vest pentru a obține un loc de muncă mai bine plătit. Datorită sistemului totalitar din Republica Democrată Germană în est nu au existat imigranți până la începutul anilor 1990, comunitățile musulmane făcându-și apariția după reunificarea Germaniei.
Politica porților deschide lansată de Merkel
Politica porţilor deschise pentru refugiaţi lansată de cancelarul german Angela Merkel în 2015 a atras un val de persoane în căutare de azil în Germania.
Iată că a nul 2015 continuă să producă efecte. Mişcarea refugiaţilor, care a prins în acel an Europa pe picior greşit, a polarizat Germania mai mult decât a făcut-o orice altă criză. Sute de mii de refugiaţi din Siria, Irak, Afganistan, dar şi imigranţi din Albania, Kosovo şi Eritreea au venit în Germania pentru a obţine azil politic.