Evenimentul Zilei > Actualitate > NUMARUL FUMATORILOR scade DRAMATIC. Sunt cele mai OPTIMISTE statistici din ultimii 80 de ani!
NUMARUL FUMATORILOR scade DRAMATIC. Sunt cele mai OPTIMISTE statistici din ultimii 80 de ani!

NUMARUL FUMATORILOR scade DRAMATIC. Sunt cele mai OPTIMISTE statistici din ultimii 80 de ani!

Un studiu naţional din Marea Britanie arată că, în 2013, numărul fumătorilor a scăzut sub „bariera” de 20%, ajungând la 19,3%. Este pentru prima oară în ultimele opt decenii când se înregistrează aceste cifre. Oficialii pun această evoluţie pe seama măsurii de interzicere a fumatului în maşinile care transportă copii.

Rata fumătorilor din Marea Britanie a ajuns la 19,3%, cea mai scăzută din ultimii 80 de ani, arată un studiu naţional realizat de cercetătorii de la „University College London”. Cifrele vin în urma măsurii premierului britanic de a interzice fumatul în maşinile care transportă copii, menită să limiteze efectele fumatului pasiv, relatează dailymail.co.uk.
În anul 1962, nu mai puţin de 70% dintre bărbaţi şi 40% dintre femei fumau. După 1970, prevalenţa dependenţei de fumat a început să scadă cu aproximativ 0,6% pe an.
Autorităţile speră ca acum, odată cu scăderea ratei fumatului sub „limita psihologică” de 20%, un număr şi mai mare de persoane să fie motivate să renunţe la acest viciu. Ţinta oficialilor rămâne în special reducerea fumatului în rândul tinerilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News