Numărul de copii care ajung la urgențe, în creștere. Un spital din București, luat cu asalt

Numărul de copii care ajung la urgențe, în creștere. Un spital din București, luat cu asalt

Sute de copii au ajuns în ultimele zile la urgențe cu diferite boli, iar numărul lor este într-o continuă creștere, atrag atenția medicii. Cei mai mulți dintre aceștia vin la spital cu infecții respiratorii acute, probleme digestive sau scarlatină.

Spre exemplu, doar Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București a atins un nivel record, medicii transmițând că doar într-o zi s-au prezentat peste 500 de copii cu părinții lor.

Număr record de copii care ajung la spital cu diverse probleme

Situația a făcut ca medicii să devină suprasolicitați, iar timpul de așteptare pentru ca cei mici să fie preluați a crescut foarte mult. Din cauza acestor perioade lungi de așteptare, unii părinți și-au pierdut răbdarea, iar din acest motiv, poliția este periodic chemată să mențină ordinea.

Situația este similară și în alte spitale de pediatrie, unde numărul mare de copii bolnavi a pus la pământ sistemul medical.

Și Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului s-a aflat într-o situație similară. Aici, cele mai multe cazuri au fost de rujeolă, iar medicii au atras atenția în acest context că după o aparentă vindecare a bolii, unii copii își pot pierde complet imunitatea.

„Acești copii sunt foarte fragili si pot face complicații cu microbi foarte, foarte agresivi. În momentul de față copiii spitalizați au probleme respiratorii substanțiale.

Unul dintre copii este prea mic pentru vaccinare, având nevoie de sistem respirator, adică este ținut în viață de niște mașini”, a declarat Mihai Craiu, medic pediatru în cadrul Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

Copii internați cu suspiciune de botulism. Este al doilea caz în ultimele șase luni

Sursa foto: Karayna | Dreamstime.com

Infecțiile respiratorii și problemele digestive, la ordinea zilei

Situația nu e cu mult diferită nici la Spitalul Victor Gomoiu. Diana Zaharia, medic specialist pediatrie, a transmis că există foarte multe prezentări la camera de gardă, aproximativ 250 de copii în decursul a 24 de ore.

Cei mai mulți dintre ei vin cu probleme respiratorii, cum ar fi gripa, Covid-ul și infecțiile streptococice, cât și cu probleme digestive, precum gastroenterocolitele.

Spital

Sursa foto: Dreamstime.com

Pacienții care nu sunt într-o situație de urgență pot aștepta între patru și opt ore în camerele de gardă, potrivit antena3.ro.