Evenimentul Zilei > Social > Număr record de infectări cu noul coronavirus în Franţa!
Număr record de infectări cu noul coronavirus în Franţa!

Număr record de infectări cu noul coronavirus în Franţa!

Franța a înregistrat un nou record de 10.593 de noi cazuri de coronavirus confirmat în ultimele 24 de ore. Totul s-a datorat testărilor gratuite din toate oraşele.

Franţa a înregistrat 10.593 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un nou record de la lansarea testelor pe scară largă în ţară, şi 50 de noi decese, a anunţat joi Serviciul pentru sănătate publică.  Datele ministerului Sănătății, indică cel mai mare număr al țării de la începutul pandemiei.

Franța a înregistrat 10.593 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, stabilind un nou record în ceea ce privește bilanțul zilnic. În Hexagon, numărul total de infectări cu coronavirus a ajuns la 415.481, a anunțat, joi, Ministerul Sănătății

În total, 3.223 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, adică cu 247 mai mult în raport cu cifrele anunţate în ajun, dintre care 535 sunt la reanimare, a indicat serviciul menţionat.

În schimb, rata de pozitivitate – proporţia numărului de persoane pozitive în raport cu numărul total de persoane testate – a rămas stabilă, situându-se la 5,4%.

De la începutul pandemiei, cel puţin 31.095 de decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa, dintre care 20.567 în mediul spitalicesc.

Numărul mare de infectări a urmat unei decizii guvernamentale de a face testele COVID-19 gratuite, ducând la o creștere a ratelor de infecție în rândul populaţiei.

Maximul precedent în 24 de ore în Franța a fost de 10.561 de cazuri noi, înregistrate pe 12 septembrie. Media pe șapte zile a cazurilor noi  a crescut la un nivel maxim de aproape 8.800.

Ministerul a raportat că numărul cumulat de cazuri a crescut la 415.481, iar numărul morților a crescut cu 50 până la 31.095, al doilea cel mai mare număr de noi decese într-o zi din două luni.

Decizia guvernului de a face testarea COVID-19 gratuită a dus la cozi lungi la centrele de testare din orașe.

Săptămâna trecută s-au efectuat aproximativ 1,2 milioane de teste, a declarat ministrul Sănătăţii. Datele arată că 5,4% dintre teste au fost pozitive.

Medicii spun că multe teste sunt inutile, deoarece unele persoane care nu au simptome sau nu au avut contact cu persoane cu cazuri confirmate, se testează degeaba, relatează uk.reuters.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: