Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu uriaș! A murit la doar 48 de ani, la o zi după testarea pozitivă la COVID-19! Tragedie în România
Doliu uriaș! A murit la doar 48 de ani, la o zi după testarea pozitivă la COVID-19! Tragedie în România

Doliu uriaș! A murit la doar 48 de ani, la o zi după testarea pozitivă la COVID-19! Tragedie în România

Doliu uriaș în Poliția Română! Un polițist de frontieră în vârstă de 48 de ani a murit la doar o zi de când a aflat că este infectat cu Covid-19.

Un polițist de frontieră a murit la doar o zi după ce a fost testat pozitiv cu noul virus chienzesc SARS-COV-2. Este al treilea deces din rândul polițiștilor cauzat de coronavirus de la începutul pandemiei în România.

Polițistul avea 48 de ani și lucra la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă.

„Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Sporea Ioan în vârstă de 48 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă-Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, care a decedat după ce în urmă cu o zi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus”, a transmis Sindicatul Europol, pe pagina de Facebook a instituției.

Polițistul de frontieră decedat avea trei copii, scrie News.ro.


Care este situația pandemiei de Coronavirus în România? Cifrele oficiale

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 105.298 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 591 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, 4.236 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.881. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.110.024 de teste. Dintre acestea 21.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.767 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.327 la cerere.

Municipiul Bucureşti (214) şi judeţele Ilfov (53), Suceava (53), Cluj (49) şi Iaşi (46) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Vrancea (5), Mureş (5), Hunedoara (7), Călăraşi (7).