Evenimentul Zilei > Social > Numai pentru intelectuali, cu studii
Numai pentru intelectuali, cu studii

Numai pentru intelectuali, cu studii

PESCARUL SI SUFLETUL SAU de Oscar Wilde, un spectacol la TEATRUL ODEON Sambata, 21 februarie, ora 19.30 Sala Studio

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.

A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.

Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.

http://revistateatrala.radioromaniacultural.ro/?p=5946
http://bravonet.ro/blog/pescarul-si-sufletul-sau-o-altfel-de-piesa-de-teatru/2015/01/16/
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-16956038-videostory-pescarul-sufletul-sau-faust-modern.htm
https://www.sensotv.ro/arte/Spectacole-5363/pescarul-si-sufletul-sau#/0
http://www.teatrul-odeon.ro/spectacole/pescarul-si-sufletul-sau.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-16871231-pescarul-sufletul-sau-noua-premiera-odeon.htm
http://youtu.be/rUbz8d2BGD0
http://www.europafm.ro/showbiz/vedete/carmen-vidu-regizor-cantec-de-leagan-si-pescarul-i-sufletul-sau-sunt-de-fapt-spectacole-jurnal.-sufletul-meu-i-povestea-mea-sunt-prezente-in-fiecare-montare~n79131/gallery
http://www.ziarulmetropolis.ro/ovidiu-chihaia-muzician-acum-fac-muzica-dupa-sufletul-meu/